Οργανωτικό… λίφτινγκ του ΚΙΝΑΛ

Οργανωτικό… λίφτινγκ του ΚΙΝΑΛ

Σε εγρήγορση θέτει όλο το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος Αλλαγής η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών -ως την επόμενη Δευτέρα – θα έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των τομέων του, ώστε να ορισθούν επικεφαλής σε θέσεις κλειδιά, στελέχη από όλους τους σχηματισμούς που συναπαρτίζουν το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και από την λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση. 

Μένει να φανεί μεταξύ άλλων, αν θα αποδεχθούν ή θα αποφύγουν την πρόκληση να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στο κομματικό επιτελείο, εκφραστές της… γραμμής του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, αν θα ενισχυθούν περαιτέρω στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κ.ο.κ.. Οι 28 τομείς πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής θα ανασυγκροτηθούν.

Πάντως, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου  την Τρίτη (2.12.2019) μετείχαν σχεδόν όλες… οι τάσεις, εκπέμποντας μήνυμα ενότητας, (αν και η ομάδα Ανδρουλάκη στο όργανο αυτό εκπροσωπείται από ένα μόνο στέλεχος, τον Ανδρέα Σπυρόπουλο). Μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο Φίλιππος Σαχινίδης, εκ των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεων Σημίτη, καθηγητής Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Χριστοδουλάκης , ο συνταγματολόγος, βουλευτής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (είχε εκλεγεί στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο πρώτος σε σταυρούς), η πανεπιστημιακός και πρώην υπουργός Ευη Χριστοφιλοπούλου κ.ά. Μην ξεχνάμε ότι το Κίνημα Αλλαγής συναπαρτίζεται από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, την ΕΔΕΜ, την Ανανεωτική Αριστερά και τις κινήσεις Πολιτών.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος έχει αναδειχθεί, εδώ και καιρό, σε αντιΣΥΡΙΖΑ πολιορκητικό κριό, στα τηλεοπτικά πάνελ, ενίοτε με ρητορική, εκτός ορίων, αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου κοινοβουλευτικού έργου.

Οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και η κινητοποίηση των στελεχών έρχονται να υπηρετήσουν τον στόχο της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη να πείσει τους πολίτες ότι έχει απαντήσεις με «σοσιαλιστική σφραγίδα» σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Επιδιώκει να προβάλει το ΚΙΝΑΛ ως τον προοδευτικό εναλλακτικό δρόμο διακυβέρνησης . Μάλιστα, πορεύεται με τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες στρέφονται εκ νέου προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Φώφη Γεννηματά, στην εισήγησή της, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου, χρησιμοποίησε την εξής διατύπωση: «Τώρα που αρχίσαμε ξανά να αρέσουμε, να προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμα πιο ελκυστικοί. Να νοιώσουν οι πολίτες ότι είμαστε το στήριγμα τους, το αποκούμπι τους. Ότι υπάρχει ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση ανάμεσα στη συντηρητική πολιτική της ΝΔ και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας να κάνουμε την παράταξη και πάλι μεγάλη». Και έθεσε τέσσερις άξονες για την επίτευξη αυτού του στόχου: Συλλογική προσπάθεια, παραγωγή πολιτικής, προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση, εξωστρέφεια.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ με θέμα την οικονομία, όπως έγραψε το Documento (τεύχος 159/ 1.12.2019) είναι η πρώτη κίνηση μετά το συνέδριο που καταδεικνύει ότι η ηγεσία, πλέον, θέλει να χτίσει για το ΚΙΝΑΛ πολιτικό προφίλ δυνάμει κυβερνητικού σχηματισμού. Ξεκινά μπαράζ πρωτοβουλιών, σε μια πορεία διασαφήνισης του πολιτικού και ιδεολογικού στίγματος του χώρου που θέλει να εκπροσωπεί, με κρίσιμο μήνα τον Μάρτιο του 2020, που έχει προγραμματιστεί η συνδιάσκεψη του Κινήματος αλλαγής. Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, η Συνδιάσκεψη προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου. Και μάλιστα θα συνδυαστεί με μία εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας, αφιερωμένη και στη Μελίνα Μερκούρη καθώς στις 6 Μαρτίου είναι η επέτειος του θανάτου της, πριν από 26 χρόνια. Μέχρι τότε, από τέλος Ιανουαρίου 2020 κλιμάκια στελεχών θα σαρώσουν τη χώρα για ενημέρωση και συνδιαμόρφωση θέσεων, ώστε να πραγματοποιηθούν περιφερειακές συνδιασκέψεις. Παράλληλα, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών οργάνων.

Κι όλα αυτά με επιμονή στην ανάδειξη των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής, σε μια περίοδο που για τα εθνικά θέματα, η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει την ανάγκη «εθνικής ομοψυχίας». Αναφορικά με την επιθετική τακτική της Τουρκίας σημειώνει ότι «είναι ανάγκη να αντιδράσουμε με σχέδιο στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα» και για πολλοστή φορά αναδεικνύει την πρότασή της για τη σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών άμεσα, καλώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση.

Όσον αφορά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την οικονομία και ιδιαίτερα για το φορολογικό, θα έρθουν και με την μορφή νομοθετικών διατάξεων στην Βουλή. Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει επί της αρχής το κυβερνητικό σχέδιο νόμου για τη φορολογία, όπως και τον προϋπολογισμό.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter