Οργή Αγγλων και Βούλγαρου πρωθυπουργού για το ρατσιστικό παραλήρημα οπαδών στη Σόφια

Οργή Αγγλων και Βούλγαρου πρωθυπουργού για το ρατσιστικό παραλήρημα οπαδών στη Σόφια

Το ρατσιστικό παραλήρημα περίπου 200 Βούλγαρων οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα Βουλγαρίας-Αγγλίας για τα προκριματικά του Euro 2020, σε βάρος των μαύρων διεθνών των «Λιονταριών», ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στη γειτονική χώρα.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που ήταν ο βασικός στόχος των εμετικών συνθημάτων των μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων της εξέδρας έγραψε μετά το ματς στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: 

«Αισθάνομαι λύπη που η Βουλγαρία εκπροσωπείται από τέτοιους ηλίθιους στο δικό τους στάδιο. Τέλος πάντων… 6-0 και επιστρέφουμε σπίτι μας, τουλάχιστον κάναμε τη δουλειά μας. Ασφαλές ταξίδι στους οπαδούς μας, τα πήγατε καλά παιδιά».

Όπως έγινε γνωστό από τα βρετανικά ταμπλόιντ, οι Αγγλοι ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν μόνοι τους από το ματς αν και μετά τη δεύτερη διακοπή του αγώνα από τον ρέφερι, οι ρατσιστές οπαδοί συνέχιζαν το αισχρό έργο τους. Τελικά πολύ πριν τη λήξη του αγώνα αποχώρησαν μόνοι τους με υβριστικά συνθήματα και εν μέσω αποδοκιμασιών από τον υπόλοιπο κόσμο που ήταν στο γήπεδο.

Τι έγραψε ο βρετανικός Τύπος

Η οργή των Αγγλων για όσα συνέβησαν στη Σόφια ξεχειλίζει, με πρώτα και καλύτερα τα ΜΜΕ της χώρας που στέκονται σήμερα (15/10) στην αποστομωτική απάντηση των διεθνών απέναντι στους ρατσιστές και μάλιστα ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων για την αποβολή των ακραίων στοιχείων από το ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικοί είναι οι βασικοί τίτλοι της Daily Mail (Αγγλία 6 – Ρατσισμός 0), της Metro (Ανεκδιήγητοι) και της Daily Express (Χαμένοι: Η Αγγλία έκανε άσχημη τη βραδιά των φανατικών)

Παρέμβαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού

Το ρατσιστικό παραλήρημα των Βούλγαρων χούλιγκαν εξόργισε τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόϊκο Μπορίσοφ, ο οποίος απαίτησε την «εδώ και τώρα» παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ, για δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι περί προκλήσεων από πλευράς Άγγλων παικτών!

«Πριν λίγο ο πρωθυπουργός με κάλεσε εσπευσμένα στο γραφείο του. Ξέρετε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλα βήματα για την ανάπτυξη του βουλγαρικού ποδοσφαίρου. Ύστερα όμως από τα γεγονότα στο ματς με την Αγγλία και έχοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο, ο πρωθυπουργός με διέταξε να κόψω κάθε επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, παγώνοντας ακόμα και τις επιχορηγήσεις, μέχρι να υποβάλλει την παραίτησή του ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ», τόνισε στην ιστοσελίδα “Sportal.bg” ο υπουργός Αθλητισμού της Βουλγαρίας, Κράσεν Κάλεφ.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ο Μιχαΐλοφ, ήταν παλιός γκολκίπερ και αρχηγός της εθνικής Βουλγαρίας και τώρα είναι πρόεδρος της ΠΟ της χώρας του καθώς και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Ο Μιχαίλοφ κατηγόρησε κάποιους παίκτες της Αγγλίας πως προκαλούσαν την εξέδρα και χαρακτήρισε άδικες τις αναφορές περί ρατσιστών οπαδών, κάτι που εξόργισε τον Βούλγαρο πρωθυπουργό.

Δεν άκουσε τίποτα ο Μπαλάκοφ!

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρώην πλέον προϊστάμενο του, ήταν και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας και παλιός μεγάλος άσος του βουλγάρικου ποδοσφαίρου, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ.

Ο Μπαλάκοφ υπέπεσε σε σοβαρό ολίσθημα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, καθώς σχολιάζοντας σχετική ερώτηση για τη συμπεριφορά των οπαδών, τους τρέλανε όλους. Δεν άκουσε το παραμικρό!

«Προσωπικά δεν άκουσα τα συνθήματα. Είδα τον διαιτητή να σταματάει τον αγώνα αλλά θα πρέπει επίσης να πω ότι άσχημη συμπεριφορά δεν είχαν μόνο οι Βούλγαροι οπαδοί αλλά και οι Άγγλοι, οι οποίοι σφύριζαν και φώναζαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνοι της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου χρησιμοποιούσαν εκφράσεις κατά των οπαδών μας που τις κρίνω απαράδεκτες», τόνισε ο Μπαλάκοφ και συνέχισε το παραλήρημα του: «Αυτό δεν μας έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Σε περίπτωση που αποδειχτεί πως ακούστηκαν αυτά τα συνθήματα από τους οπαδούς μας αισθανθώ πολύ άσχημα. Πρέπει να πω πάντως ότι τόσο η βουλγαρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσο και η εθνική ομάδα της χώρας δουλεύουν πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην ερώτηση για το ότι ο αρχηγός της Βουλγαρίας, Ιβελίν Ποπόφ, πήγε να μιλήσει σε οπαδούς της ομάδας του στο ημίχρονο να σταματήσουν να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα, ο Βούλγαρος κόουτς έκανε τον… Κινέζο: «Πιθανότατα πήγε να τους μιλήσει επειδή οι οπαδοί ήταν δυσαρεστημένοι με την εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο». Να τον χαίρονται αυτοί που τον επέλεξαν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter