«Οργή» από Τίρανα για τους θανάτους Αλβανών στην Ελλάδα – Τι απαντά το ΥΠΕΞ

«Οργή» από Τίρανα για τους θανάτους Αλβανών στην Ελλάδα – Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Να επιδείξει υπευθυνότητα και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καλεί το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, ενόψει του τελικού πορίσματος για το θάνατο του Έλληνα πολίτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Αλβανού πολίτη στην περιοχή της Καβάλας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών διαμηνύει πως οι γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες.

Εξάλλου ο κ. Γεννηματάς καθιστά σαφές πως η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το κράτος δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Σημειώνει μάλιστα πως οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, υπογραμμίζει πως η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη και επαναλαμβάνει την αυτονόητη καταδίκη σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, που μπορεί να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε ακόμη: Έγκλημα μίσους στην Κέρκυρα: Χρυσαυγίτης δολοφόνησε 63χρονο Αλβανό (Photo – Video)

Σοκ στην κοινωνία της Καβάλας: 17χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 18χρονο για… οικονομικές διαφορές

Τίρανα: «Κύμα διωγμών Αλβανών στην Ελλάδα»

Νωρίτερα, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει μία προκλητική ανακοίνωση όπου γίνεται λόγος για «διωγμούς» και «δολοφονίες» Αλβανών στην Ελλάδα, ενώ κατηγορούν την Αθήνα πως καθυστερεί στην εξιχνίαση φόνων Αλβανών υπηκόων!

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ της Αλβανίας με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «κύμα διωγμών» και «σειρά δολοφονιών Αλβανών» τις τελευταίες δυο εβδομάδες στην Ελλάδα που προκαλούν «αγανάκτηση» στην Αλβανία.

Τα Τίρανα εκφράζουν την «βαθιά αγανάκτηση για την απώλεια των συμπατριωτών, ένα αίσθημα που αυξάνεται από την καθυστέρηση στην εξιχνίαση των γεγονότων από ελληνικής πλευράς».

«Υπό αυτές τις συνθήκες που οι συμπατριώτες μας νιώθουν την πίεση μιας πρωτοφανούς εκστρατείας μίσους και βίας, το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την δέσμευση του Αλβανικού κράτους να προσφέρει στα θύματα και στις οικογένειες τους την αναγκαία νομική και οικονομική στήριξη και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους ως μελών της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής κοινότητας που ζει, σπουδάζει και προσφέρει επί δεκαετίες στην Ελλάδα», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter