Οργή για το νέο βίντεο κλιπ των Rammstein που παραπέμπει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί

Οργή για το νέο βίντεο κλιπ των Rammstein που παραπέμπει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί

Οργή και αγανάκτηση έχει πυροδοτήσει το νέο βίντεο κλιπ του γερμανικού hard rock συγκροτήματος Rammstein στο οποίο τα μέλη της μπάντας εμφανίζονται ντυμένα ως φυλακισμένοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Συγκεκριμένα τα μέλη του εμφανίζονται ντυμένα με ριγέ στολές όπως οι φυλακισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και έχουν θηλιές περασμένες γύρω από το λαιμό τους.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο βίντεο κλιπ το οποίο γυρίστηκε στα πλαίσια προώθησης του νέου τους άλμπουμ έχει πυροδοτήσει οργή μεταξύ των εβραϊκών ομάδων και των πολιτικών που κατηγόρησαν την μπάντα πως αποτελεί μια αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος.

Ο Charlotte Knobloch, ένας επιζών του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Με αυτό το βίντεο η μπάντα έχει ξεπεράσει τα όρια. Η οργάνωση και ο ασήμαντος χαρακτήρας του Ολοκαυτώματος, όπως παρουσιάζεται στο βίντεο, είναι ανεύθυνος».

Ο Felix Klein, κυβερνητικός επίτροπος για τον αντισημιτισμό, επισήμανε ότι εάν το βίντεο είχε ως στόχο απλώς να ενισχύσει τις πωλήσεις του συγκροτήματος , «είναι μια άγευστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας».

Η μπάντα πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι πάνω σε όλα αυτά τα σχόλια που έχουν ακουστεί ενώ από το βίντεο κλιπ των 35 δευτερολέπτων που έχει δημοσιευθεί μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν οι στίχοι του τραγουδιού μπορούν να έχουν κάποια σχέση με το βίντεο κλιπ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter