Οργή λαού στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ – Ένας νεκρός και εκτεταμένες συγκρούσεις (Video – Photos)

Οργή λαού στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ  – Ένας νεκρός και εκτεταμένες συγκρούσεις (Video – Photos)

Καζάνι που βράζει η Μινεάπολη των ΗΠΑ, με οργισμένους πολίτες να διαδηλώνουν ζητώντας δικαιοσύνη για τον Τζόρτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε απάνθρωπα και βάρβαρα από ακροδεξιό αστυνομικό. Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, πυρκαγιές σε κτίρια της πόλης και αναφορές για νεκρό.

Η αποτρόπαια πράξη του αστυνομικού ο οποίος δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ πατώντας τον μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή, έχει οδηγήσει τους πολίτες της Μινεάπολης αλλά και άλλων πόλεων των ΗΠΑ στους δρόμους.

Όπως αναφέρει το CNN, ένας άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων, όπως ανέφερε η αστυνομία, ενώ ένα άτομο συνελήφθη, με τις Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άνδρας αυτός, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό. 

Σύμφωνα με το CBS Minessota, ο άντρας εντοπίστηκε κοντά σε ένα ενεχυροδανειστήριο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ανέφερε πως “Μάλλον πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος”.

Με συνθήματα το «I can’t breathe» (σ.σ “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”) και το «Black lives matter», οι συμπολίτες του Φλόιντ ζητούν δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού.

Η δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων στη Μινεάπολη ήταν άκρως επεισοδιακή, καθώς η κατάσταση εκτραχύνθηκε γρήγορα. Ταραχές ξέσπασαν στους δρόμους, ενώ διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Στην κραυγή των διαδηλωτών για δικαιοσύνη η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι  άσκησε αίτημα στο FBI και την εισαγγελία της πόλης ώστε να ασκηθεί δίωξη κατά του λευκού αστυνομικού που κρατούσε βίαια τον Φλόιντ στο έδαφος.

“Εάν κάποιοι άλλοι και ιδιαίτερα εάν ήταν έγχρωμοι, είχαν κάνει αντίστοιχο έγκλημα, θα ήταν ήδη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, οι οδηγοί των λεωφορείων αρνούνται να μεταφέρουν στις φυλακές, όσους συλλαμβάνονται στις ταραχές, οι αντιμαχόμενες “συμμορίες” κήρυξαν μεταξύ τους ανακωχή, ώστε να προστατεύουν τους διαδηλωτές από επιθέσεις ακροδεξιών, ενώ ακόμα και η εκκλησία προσφέρει βοήθεια και καταφύγιο σε όσους έχουν πληγεί από τα χημικά.

https://twitter.com/JEYSBBY/status/1265986636309049344






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter