Οργή Πολάκη για την ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την επέμβαση Τσίπρα

Οργή Πολάκη για την ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την επέμβαση Τσίπρα

Ψευτιές για να δικαιολογήσουν την συνδικαλιστική τους δράση, χαρακτηρίζει τα όσα υποστηρίξε η ΠΟΕΔΗΝ, ότι δηλαδή ο Πρωθυπουργός επέλεξε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο για την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Το Ευγενίδειο μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αιτιάσεις που έχουν εγερθεί, μετά τη νοσηλεία του πρωθυπουργού στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» και αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιδρύματος, δίνει η Διοίκηση.

Σημειώνει ότι το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι νοσηλευτικό ίδρυμα, του οποίου κύριος μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

Λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει επίσης, ότι η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, λόγω του «κοινωφελούς» χαρακτήρα του Ιδρύματος.

«Το ότι το “Eυγενίδειο Θεραπευτήριο” δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως πχ το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση της Διοίκησης.

Διαβάστε τη σκληρή απάντηση Πολάκη στην ΠΟΕΔΗΝ:

Όσο μεγαλώνει η συνδικαλιστική σου απαξίωση στα μάτια των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ,τόσο πιο πολύ θα πέφτεις στο βούρκο της λασπολογίας και της συκοφαντίας χρησιμοποιώντας ακόμα και τη χειρουργική επέμβαση του πρωθυπουργού !!!!!

Για να τελειώνουμε :

Το Ευγενίδειο πέρασε στο πανεπιστήμιο μετά από κινητοποίηση των φοιτητών της Ιατρικής το 1988 ώστε να αυξηθούν οι πανεπιστημιακές κλίνες που εκπαιδευόμασταν. Μετά από την κινητοποίηση αυτή περιήλθε το σύνολο σχεδόν των μετόχων στην ιδιοκτησία του πανεπιστήμιου Αθηνών με βάση τη διαθήκη του ιδρυτή του που είχαν μπλοκάρει κάποιοι που τ ήθελαν να παραμείνει ιδιωτική Κλινική .Για πολλά χρόνια λειτούργησαν πανεπιστημιακές κλινικές ,εκπαίδευσε φοιτητές και έδινε ειδικότητα

Τη δεκαετία της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού αλλά και μετέπειτα ΚΑΙ ΕΚΕΙ έγιναν όργια υπερτιμολογήσεων που βέβαια τότε η ΠΟΕΔΗΝ ΟΥΤΕ ΕΒΛΕΠΕ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΓΕ .!!!!! Τώρα τα ανακάλυψε αυτά που χειρουργήθηκε ο πρωθυπουργός και που η κυβέρνηση μας ολοκλήρωσε τους ελέγχους και τα έστειλε στη δικαιοσύνη γιατί είχαν “κολλήσει” …..

Με δικές μας παρεμβάσεις ,ομαλό ποιήθηκε η χρηματοδότηση από ΕΟΠΥΥ ,ξανάρχισαν να λειτουργούν πανεπιστημιακές κλινικές και εργαστήρια και να εκπαιδεύουν φοιτητές και σύντομα θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να ενταχθεί και αυτό (αλλά και ΑΛΛΑ …..) κανονικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι με τη νομική μορφή που είναι σήμερα δηλαδή της ΑΕ που ανήκει ολοκληρωτικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών .

Πόσα ψέματα θα πείτε ακόμα για να δικαιολογήσετε την ύπαρξη σας .

Για την …ιστορία

Τον Απρίλιο του 2012 η Μαρίκα Μητσοτάκη, εισήχθη στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο για να αντιμετωπίσει επιπλοκές στην ήδη βεβαρυμμένη υγεία της.

Η μητέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα λόγω της πολυομυελίτιδας που τη «χτύπησε» σε νεαρή ηλικία. Οι συγγενείς της λοιπόν επέλεξαν το Ευγενίδειο, προφανώς γιατί έκριναν, και με τη σύμφωνη γνώμη των θεραπόντων ιατρών της, ότι εκεί θα είχε την ενδεδειγμένη περίθαλψη και θεραπεία των συμπτωμάτων που επέβαλαν την μεταφορά της σε νοσοκομείο.

Τελικώς η Μαρίκα έχασε τη μάχη το 2012, στις 6 Μαΐου – ανήμερα των βουλευτικών εκλογών – ενώ νοσηλευόταν στο Ευγενίδειο. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1918315451745260&id=100007004708966

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter