Οργή ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Άδωνη: «Κύριε Μητσοτάκη θα σχολιάσετε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου σας;»

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Άδωνη: «Κύριε Μητσοτάκη θα σχολιάσετε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου σας;»

Σε οξύ τόνο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση.

«Η σημερινή δήλωση του κ. Γεωργιάδη στον ρ/σ “Παραπολιτικά” ξεπερνά κάθε όριο αντιπολιτευτικής χυδαιότητας και υπονομεύει τη χώρα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας “θύματα της διένεξης Τσίπρα-Ερντογάν”, υιοθετώντας ξεκάθαρα μία λογική ίσων αποστάσεων που επί της ουσίας αθωώνει την τουρκική πλευρά!» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα θέτει τα εξής ερωτήματα:

«- Αλήθεια, ο Α. Γεωργιάδης θεωρεί ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τους 2 Έλληνες αξιωματικούς για να επιτεθεί στον πρωθυπουργό;

– Θεωρεί ότι με το να δικαιολογεί την Τουρκία κάνει καλό στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή πολύ περισσότερο στη χώρα;

– Μήπως κάνει τα πάντα για να τον προσκαλέσει και αυτόν ο κ. Ερντογάν στην Τουρκία;

– Και, τελικά, τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να λυθεί αυτή η “διαπροσωπική”, κατά τον ίδιο, “διένεξη”;».

«Κύριε Μητσοτάκη όλα καλά στη Νέα Δημοκρατία με τα ελληνοτουρκικά; Θα σχολιάσετε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου σας;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε νέα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το πλήρες απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της “άθλιας αναφοράς του στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, για την οποία ζητάμε εξηγήσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Μητσοτάκη”, όπως αναφέρει:

«Έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί, γιατί είναι προφανές ότι κάποια στιγμή κάτι θα έκαναν οι Τούρκοι για να μας πιέσουν να τους δίναμε τους οχτώ. Αυτά τα δύο παιδιά, αιχμάλωτα στην Τουρκία, έχουν πέσει δυστυχώς θύμα της διένεξης Τσίπρα – Ερντογάν. Δεν φταίνε τα παιδιά σε τίποτα. Εγώ έχω κάνει στρατιώτης εκεί, έχω κάνει τη θητεία μου στην περιοχή και πρέπει να σας πω ότι ήταν πολύ συνηθισμένα μεθοριακού τύπου επεισόδια. Μια – δυο φορές το χρόνο είτε από εμάς είτε από αυτούς γινόντουσαν και λυνόντουσαν ούτε καν σε επίπεδο μεραρχίας». 

Και τονίζει: 

“Ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε να απολογηθεί για αυτά που είπε και να μην απαντά άλλα αντ’ άλλων.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη χώρα, όταν δικαιολογεί τη στάση της Τουρκίας, επιμερίζοντας τις ευθύνες και μιλώντας για «διένεξη Τσίπρα-Ερντογάν». Αν ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται, καλό είναι να το αντιληφθεί ο πρόεδρός του κ. Μητσοτάκης.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter