Οργή των Νοσοκομειακών Γιατρών κατά της κυβέρνησης: Κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του ΕΣΥ

Οργή των Νοσοκομειακών Γιατρών κατά της κυβέρνησης: Κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του ΕΣΥ

«Αντί για το πολυαναμενόμενο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο πλήρους μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου. Σχεδιάζουν την πλήρη μετατροπή του Σισμανογλείου και του Τζάνειου Νοσοκομείου σε νοσοκομεία μιας νόσου, μεθοδεύουν την πλήρη μετατροπή της Μονάδας Εμφραγμάτων του Ασκληπιείου και της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Ευαγγελισμού σε Μονάδες Covid».

Αυτά επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) σε ανακοίνωσή τους με την οποία στηλιτεύουν την προσπάθεια «ανακύκλωσης» του δυναμικού του ΕΣΥ και τη μετατροπή του σε σύστημα μιας νόσου.

Κι αυτό γιατί δεν έχουν καμία πρόθεση να βελτιώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας ώστε να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για την ανάσχεση και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Έστω και τώρα, αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες για την Αττική, τη λοιπή Νότια Ελλάδα αλλά και συνολικά την χώρα, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

Αντίθετα, προχωρούν σε σπασμωδικές και εμβαλωματικές λύσεις, εφήμερες και γι’ αυτό καταδικασμένες σε αποτυχία, ωθώντας παράλληλα τη λοιπή νοσηρότητα (από ογκολογικούς ασθενείς, καρδιολογικά περιστατικά, μέχρι ορθοπεδικά κ.λπ.) στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος μέχρι τώρα περνά αβρόχοις ποσί τη μάχη εναντίον της Covid-19.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών

Έστω και τώρα, αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες για την Αττική, τη λοιπή Νότια Ελλάδα αλλά και συνολικά την χώρα, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αντί για το πολυαναμενόμενο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο πλήρους μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου. Σχεδιάζουν την πλήρη μετατροπή του Σισμανογλείου και του Τζάνειου Νοσοκομείου σε νοσοκομεία μιας νόσου, μεθοδεύουν την πλήρη μετατροπή της Μονάδας Εμφραγμάτων του Ασκληπιείου και της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Ευαγγελισμού σε Μονάδες Covid.

Σήμερα 3/3 ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας στην πραγματικότητα ομολόγησε πως οι όποιες ενέργειες της κυβέρνησης το τελευταίο 20ήμερο στην Αττική είναι «εκ των ένδον» σε βάρος της αντιμετώπισης της λοιπής νοσηρότητας (μετατροπή 449 απλών κλινών νοσηλείας non-covid ασθενών σε απλές κλίνες νοσηλείας covid ασθενών και μετατροπή 90 κλινών non-covid ΜΕΘ σε covid ΜΕΘ) ενώ εξήγγειλε συνέχεια τέτοιων «εκ των ένδον» μετατροπών τις επόμενες μέρες. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ νέα πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού δεν εξήγγειλε (ούτε καν στα λόγια) παρά μόνο την «συνεπικουρία 20 ιδιωτών γιατρών».

Ταυτόχρονα με αυτές τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, κοινοποιείται σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη για μείωση 80% των χειρουργικών επεμβάσεων (με ημερομηνία εγγράφου 2/3) εντολή για την οποία «εξύπνως» ο κ. Κικίλιας δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά κατά την τηλεοπτική του παρουσία. Είναι άλλη μια τρανταχτή απόδειξη πως η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το τι θα απογίνουν χιλιάδες ασθενείς της λοιπής νοσηρότητας.

Πρόκειται για ομολογία ότι στην πράξη καμία απολύτως «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας δεν έχει υπάρξει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Αντίθετα για μια ακόμα φορά θα χρησιμοποιήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των χειρουργείων στα ΤΕΠ, τις ΜΕΘ και τις πτέρυγες νοσηλείας covid αντί για τις προσλήψεις που ΔΕΝ έκανε.

Όσο για την περίφημη «συστράτευση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων» τα οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για «τη συμβολή τους», ξεκαθαρίστηκε για μια ακόμα φορά από την κυβέρνηση πως τα ιδιωτικά θεραπευτήρια ΔΕΝ θα νοσηλεύουν ασθενείς COVID αλλά μόνο non-covid περιστατικά.

Το περίφημο «σχέδιο ενίσχυσης» του ΕΣΥ, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο «βαθύ κόκκινο», αφήνει ανέγγιχτους τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους να θησαυρίζουν σε βάρος του λαού μας. Ισχυρίζονται ότι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια δε διαθέτουν την τεχνογνωσία για να αντιμετωπίζουν Covid περιστατικά.

Αναρωτιόμαστε οι διακεκριμένοι επιστήμονες, μέλη της επιτροπής σοφών, της «κρατικής επιτροπής ειδικών του κορονοϊού» του υπουργείου που συνεργάζονται με μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους δεν ξέρουν από κορονοϊό; Δεν μπορούν να συνδράμουν ώστε να ενταχθούν πλήρως και όχι «α λα καρτ» στην αντιμετώπιση της πανδημίας; Αναρωτιόμαστε είναι περισσότερο «ειδικός» ο ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής του Τζανείου, ο ειδικευόμενος Ουρολογίας του Σισμανόγλειου και γενικά οι νέοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων που αναγκάζονται να εφημερεύουν στις πτέρυγες νοσηλείας covid;

Αναρωτιόμαστε ποια υποδομή ακριβώς (από αυτές που πολλές φορές δυστυχώς ακόμα ΔΕΝ διαθέτουν τα δημόσια νοσοκομεία) λείπει από τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αττικής για να νοσηλεύουν ασθενείς covid;

Απαιτούμε:

  • Να επιταχθούν πλήρως, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια(Metropolitan, Ερρίκος Ντυνάν, Ιασώ, Υγεία κλπ), με το σύνολο των υποδομών τους και του προσωπικούτους, να ενταχθούν στο σύστημα των εφημεριών και να νοσηλεύουν και covid και non covidπεριστατικά.
  • Όλοι οι γιατροί που έχουν πτυχίο Ιατρικής και τίτλο ειδικότητας και είναι υποψήφιοι για τις θέσεις πουέχουν προκηρυχθεί, να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.
  • Όλοι οι γιατροί που είναι στη λίστα αναμονής για ειδικότητα να ξεκινήσουν άμεσα.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter