Οργή των Ποντίων κατά Καιρίδη: Να τον διαγράψει άμεσα ο Μητσοτάκης από τη ΝΔ

Οργή των Ποντίων κατά Καιρίδη: Να τον διαγράψει άμεσα ο Μητσοτάκης από τη ΝΔ

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, αποκαλεί «μύθο» τη Γενοκτονία των Ποντίων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την αποπομπή του.

«Καλούμε τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο να αποπέμψει τον εν λόγω από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά και να τον διαγράψει άμεσα από τα μητρώα μελών του κόμματός του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Οι κατάπτυστες, προκλητικές και ανιστόρητες αυτές δηλώσεις αποτελούν ύβρη για τον ποντιακό και εν γένει προσφυγικό ελληνισμό όπου γης», προστίθεται.

«Ενόψει της επικείμενης μαύρης επετείου για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους, στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε, δια της ψήφου μας, σε οποιονδήποτε κατευθυνόμενο αρνητή της Γενοκτονίας, που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, να μας εκπροσωπήσει στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η απάντηση του Καιρίδη

Με αφορμή τις ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος o υποψήφιος της ΝΔ στο ευρωψηφοδέλτιο Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, πως: «Αυτό που έθεσα, στην πανεπιστημιακή μου διάλεξη, ήταν το ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης αυτών των τραγικών γεγονότων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αμφισβήτηση της ιστορικής πραγματικότητας της Ποντιακής γενοκτονίας. Πιστεύω σταθερά ότι τα ιστορικά γεγονότα όταν κρίνονται υπό το πρίσμα πολιτικών σκοπιμοτήτων όχι μόνο διαστρεβλώνονται αλλά και αδικούνται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter