Οργή Ξαρχάκου κατά Μητσοτάκη: Να κατεβεί άμεσα το σποτ – Μόνο ο Τσίπρας ενδιαφέρθηκε για το θέμα μας

Οργή Ξαρχάκου κατά Μητσοτάκη:  Να κατεβεί άμεσα το σποτ – Μόνο ο Τσίπρας ενδιαφέρθηκε για το θέμα μας

Η οργισμένη αντίδραση του Σταύρου Ξαρχάκου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε να προστεθεί στη θύελλα που έχει προκαλέσει η προσπάθεια διασποράς fake news από τη ΝΔ, που χρησιμοποίησε συνάντηση του προέδρου της με καλλιτέχνες για τη δημιουργία προεκλογικού σποτ.

Η συνάντηση των καλλιτεχνών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε στο πλαίσιο των επαφών τους με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, μετά την «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ, αυτό όμως δεν πτόησε την αξιωματική αντιπολίτευση που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και μάλιστα, όπως προκύπτει, εν αγνοία των ενδιαφερομένων.

Διαβάστε ακόμη: Έξαλλος ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι καλλιτέχνες που συναντήθηκαν με Μητσοτάκη και καταγγέλλουν: Εμείς ζητήσαμε να τον δούμε όπως κάνουμε με όλα τα κόμματα

Σε μία πολύ σκληρή ανάρτηση, όπως νωρίτερα ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σταύρος Ξαρχάκος «αδειάζει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που αποκτά βαρύνουσα σημασία, μια και ο γνωστός καλλιτέχνης έχει διατελέσει στο παρελθόν βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ, αλλά και υποψήφιος στις ευρωεκλογές το 2014.

Και τονίζει μάλιστα ότι έχει συναντηθεί με τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ μόνο ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε ακαριαία, ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για το θέμα και δε βγήκε στα κανάλια για να το διαφημίσει…

Γράφει λοιπόν αναλυτικά στο Facebook ο Σταύρος Ξαρχάκος:

«Σήμερα το πρωι πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας.

Λυπάμαι πάρα πολύ.

Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδω και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρησή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινήσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοί βοήθησαν και ποιοί όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανενα κόμμα και καμία παράταξη.

Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ.

Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός.

Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από το Κρατος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατα καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα οτι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτο (χωρίς να βγεί στα κανάλια να το διαφημίσει).

Τέλος, να πληροφορήσω τον κ.Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη.»

https://www.facebook.com/StavrosXarchakosofficial/posts/1700105833468311?__xts__%5B0%5D=68.ARBLNeBt2Jm2qDa_AN8alQaZIUUlC27szF5aJiFrw0WQzH6DJEd0q8oM7Lctu3Har272Tq6oSUXRHOUkK69xC3gndmtLGgOe8B9i0M7pCfXbMaHX49bKrlkrTIs9nIRkRv_Ogvb0mzmTyR7XjoMB8v2K8-nkVA-sG9v3deg3EZaw8buw8Bu5dRdRJnltFg9jLodx1pspnCHBDkWROQzhKUkgJyxenKoFTQBUsPTCI7LU6o-EkcQ_wIloMOxX3ofGFGT4zxq4MrZo96HRPyUjKOGxPbNdLgvHfUQvLPfN5KWKYyKJoyX9VKmKqrItTp8wdrxuXrnWN5SnjxjEiSU-OQ&__tn__=-R

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter