Οργή υπαλλήλων ΥΠΠΟ για τον εμπαιγμό και τη συγκάλυψη της Μενδώνη (Pdf)

Οργή υπαλλήλων ΥΠΠΟ για τον εμπαιγμό και τη συγκάλυψη της Μενδώνη (Pdf)

«Κανείς δεν δικαιούται να μείνει σιωπηλός ή να δηλώνει εξαπατημένος» κραυγάζουν οι υπάλληλοι στο υπουργείο Πολιτισμού με τη στάση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Σε «μια σειρά από αντιθεσμικές ενέργειες» αναφέρεται ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς & Νήσων: «Αντί να τον αποπέμψει αμέσως και να ζητήσει η ίδια την εισαγγελική παρέμβαση για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, αντί να ξεκινήσει διερεύνηση στο Εθνικό Θέατρο, αντί να δημιουργήσει ένα προστατευτικό δίχτυ για την προστασία των θυμάτων, προτίμησε να ρωτήσει τον ίδιο τον κατηγορούμενο και προέβη σε δημόσιες δηλώσεις, αναφερόμενη σε ανώνυμες καταγγελίες και φήμες! Στην συνέντευξη τύπου της 19/2 όχι μόνο δεν ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις της, αλλά δεν είχε καν την ταπεινότητα να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την τοποθέτηση στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του μεγαλύτερου δημόσιου θεατρικού Οργανισμού της χώρας, που διαθέτει και τμήματα εφήβων, έναν άνθρωπο που σήμερα φέρεται ως κατηγορούμενος για υποθέσεις βιασμού ανηλίκων».

Οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ δηλώνουν οργισμένοι την υπουργό Λίνα Μενδώνη καθώς είναι «γνωστή η στάση συγκάλυψης που έχει κρατήσει για εγκληματικές υποθέσεις που ερευνώνται από την δικαιοσύνη, εντός της δομής του υπουργείου. Ωστόσο, η υπόθεση με το Εθνικό Θέατρο υπερβαίνει πια κάθε προηγούμενο».

Καταλήγουν σημειώνοντας ότι «η παραμονή της Λ. Μενδώνη στη θέση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού μόνο καταστροφική μπορεί να είναι για το Υπουργείο, για τους ανθρώπους που υπηρετούμε τον πολιτισμό».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/22/6033b5cd825e63683e2999c4.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter