Οργή Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και «της παρέας του Μαξίμου»

Οργή Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και «της παρέας του Μαξίμου»

Ανεβάζει στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την υπόθεση των υποκλοπών αλλά και εν γένει για πολιτικές επιλογές της κυβέρνησής του.

Χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών «πολιτική κηλίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας» που «έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του Μαξίμου»! Παράλληλα, έσβησε από το χάρτη των φιλελεύθερων κυβερνήσεων, αυτή του Μητσοτάκη, περιγράφοντας με μια φράση ουσιαστικά τον εκφυλισμό της. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχτηκε ότι είναι φιλελεύθερη από τα ..σούπερ μάρκετ (φιλελεύθερη από τα Λίντλ ή από όποιο άλλο κατάστημα, είπε).

Είναι αξιοσημείωτο μεταξύ άλλων ότι μιλώντας απαξιωτικά για την τακτική μοιράσματος θέσεων τύπου 4-2-1 σε συγκυβερνήσεις, υποδορίως επέκρινε (χωρίς να την κατονομάζει) την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου (με τη συμμετοχή και ΔΗΜΑΡ ) για την ποσόστωση των κομμάτων του τότε κυβερνητικού συνασπισμού αναφορικά με υπουργεία και θέσεις γραμματέων και άλλων πόστων στη δημόσια διοίκηση.

Οι αναφορές αυτές περιλαμβάνονται στις τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, την Πέμπτη (20.10.2022), στο πλαίσιο του Olympia Forum 2022 (οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ/ 20-21 Οκτωβρίου).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν άφησε στο απυρόβλητο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την έβαλε στο «κάδρο», αφ΄ ενός ζητώντας να διερευνηθούν παλαιότερες αποφάσεις για συμβάσεις με εταιρεία επικοινωνίας και παροχής λογισμικών που εμπλέκεται με την υπόθεση των υποκλοπών και αφ΄ετέρου καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν εκλογικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ώστε η κυβερνηση Τσίπρα-Καμμένου να μείνει κακό παρελθόν, όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενδιαφέρον έχει η προσέγγιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όπως την αποτύπωσε στην απάντησή του σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το στόχο του για μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση . Όπως είπε, η θεωρία ότι όποιος είναι πρώτος γίνεται πρωθυπουργός δεν ισχύει και μίλησε για θράσος Μητσοτάκη, όταν το επικαλείται. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τις εκλογές στη Σουηδία, όπου πρώτο κόμμα αναδείχθηκαν οι σοσιαλδημοκράτες αλλά χάνουν την πρωθυπουργία γιατί συνασπίστηκαν όλοι οι άλλοι και, όπως είπε, τα βρήκαν εναντίον τους.

«Αγωνίζομαι ώστε την πρώτη Κυριακή να έχω ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, να βάλω την ατζέντα την κοινωνική και την αναπτυξιακή που θα φέρει στον ελληνικό λαό μια καλύτερη μέρα, πρόσωπα, υψηλής δυνατότητας και εμπιστοσύνης, με σύγχρονο πολιτικό λόγο και σκέψη, για να μπορούν να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα, με υπουργεία πυλώνες και όχι να γίνεται μοίρασμα εξουσίας 4-2-1, λέγοντας ο ένας “δώσε μου ένα υπουργείο, έναν γραμματέα, να πάρω άλλον υπουργό”… Εμείς φέρνουμε μια άλλη κουλτούρα». Στόχος του, όπως σημείωσε είναι «η παράταξή μας να φέρει μια άλλη κουλτούρα. Αυτή είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που πιστεύω», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Αν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα είναι ένα μακρινό κακό παρελθόν και κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν σέβεται τους δημόσιους πόρους, το ταμείο ανάκαμψης, και που αποδείχτηκε εν τέλει ότι είναι φιλελεύθερη από τα λίντλ ή από όποιο άλλο κατάστημα θα είναι κι αυτή παρελθόν. Αξίζει ο ελληνικός λαός πολύ περισσότερα από αυτά που του έχουν προσφέρει Μητσοτάκης και Τσίπρας που το μόνο άγχος τους είναι η καρέκλα . Εμείς έχουμε ένα άλλο άγχος, το πρόγραμμά μας να υλοποιηθεί για ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό».

Η συνέντευξη Ανδρουλάκη στο Olympia Forum 2022:

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης σε Καντέρ: «Μοναδικό μονοπάτι ο σεβασμός για το μέλλον των δυο λαών» – Το δώρο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Βολές Ανδρουλάκη – Καντέρ κατά Ερντογάν στο… παρκέ της πολιτικής

Ανασχηματισμός στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter