Οργή από τον «γαλάζιο» δήμαρχο Ιστιαίας για το «επιτελικό» κράτος: «Ανεπάρκεια, αναξιοσύνη, έλλειψη συντονισμού» (Videos)

Οργή από τον «γαλάζιο» δήμαρχο Ιστιαίας για το «επιτελικό» κράτος: «Ανεπάρκεια, αναξιοσύνη, έλλειψη συντονισμού» (Videos)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε μεγάλη προσπάθεια να χειριστεί επικοινωνιακά το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια, ωστόσο στις περιοχές όπου σαρώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα η οργή ξεχειλίζει για τον τρόπο με τον οποίον το «επιτελικό κράτος» αντιμετώπισε το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την ώρα που οι επιτελείς αντάλλασσαν… συγχαρητήρια και φιλοφρονήσεις, οι πολίτες και οι τοπικοί άρχοντες πραγματοποιούσαν συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια και ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης.

Η οργή για την ανυπαρξία του «επιτελικού κράτους» αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με τον «γαλάζιο» δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού, να εξαπολύει «πυρά» κατά της κυβέρνησης για τις μη αποτελεσματικές παρεμβάσεις τους.

«Ρήμαξε ο τόπος μας. Κι αυτό ούτε θα το ξεχάσουμε, ούτε θα το συγχωρέσουμε», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

«Ο τόπος αυτός δε ρήμαξε γιατί δεν υπήρξε η απαιτούμενη προετοιμασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο τόπος δεν ρήμαξε γιατί δεν ήμασταν παρόντες στην πρώτη γραμμή. Ένας είναι ο λόγος. Η ανεπάρκεια, η αναξιοσύνη, η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από το κεντρικό κράτος. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό…», συμπλήρωσε.

Παρακολουθήστε την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter