Οργή από τους κατοίκους της Ηλείας για Θεοδωρικάκο: «Προκλητικό σόου πάνω από τα καμένα»

Οργή από τους κατοίκους της Ηλείας για Θεοδωρικάκο: «Προκλητικό σόου πάνω από τα καμένα»

Ως ένα προκλητικό σόου πάνω από τα καμένα χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους της Ηλείας η σημερινή αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού με την συμμετοχή ακόμη και επίδοξων υποψηφίων «γαλάζιων» βουλευτών.

Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία -δίπλα στον Τάκη Θεοδωρικάκο- του δημοτικού συμβούλου  Ήλιδας και πρωτοκλασάτου στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Αναγνωστόπουλου, ο οποίος τέθηκε πρόσφατα σε αργία με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, λόγω της εμπλοκής του σε ποινική υπόθεση πλαστογραφίας που αφορούσε τα περιβόητα… τριχίλιαρα που είχαν δοθεί με συνοπτικές διαδικασίες από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2007 στους πυρόπληκτους με αφορμή τις τότε φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές.

Διαβάστε επίσης: Ηλεία: Σε αργία ο Συντονιστής Αγροτικών Θεμάτων της ΝΔ λόγω αμετάκλητης καταδίκης του για πλαστογραφία

«Ήρθε μαζί  με ντόπιους αυτόκλητους «σωτήρες» για να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΛ.ΑΣ επειδή συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, λες δεν είναι αυτή η αποστολή και η  υποχρέωσή τους… Αλλά δεν έβγαλε μιλιά για τις εγκληματικές  ευθύνες της κυβέρνησης στον γενικότερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ούτε μας είπε για ποιο λόγο η φωτιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις…» – ανέφεραν στο documentonews.gr οργισμένοι κάτοικοι της Ηλείας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος απέδωσε τις πυρκαγιές στην Ηλεία σε σχέδιο εμπρηστών, δίχως όμως να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε σε ενδείξεις εμπρησμού στην περιοχή της Ηλείας, ενώ όπως είπε, έχει ήδη πραγματοποιηθεί ήδη η σύλληψη ενός πολίτη: « Τις τελευταίες 20 ημέρες στο Νομό Ηλείας έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ο οποίος θα απολογηθεί στη δικαιοσύνη. Είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία, τον Δήμο, την Περιφέρεια και ιδίως για τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές να βρουν τους ενόχους αυτών των εμπρησμών και να τους παραδώσουν στην Δικαιοσύνη».

Ο κ.Θεοδωρικάκος, από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο γήπεδο Κρεστένων έκανε λόγο για σκληρή μάχη των 180 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των 120 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των Γερμανών Πυροσβεστών που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Όπως επεσήμανε,  χάρη στην αποτελεσματική προσπάθεια όλων δεν έχει χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, ούτε κατοικίες.

 «Δίνεται μια πολύ σκληρή μάχη για να αντιμετωπιστεί και αυτή η πυρκαγιά. Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τους 180 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα 120 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι σε στενή συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίζονται για να σταματήσουν τις φλόγες, να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων». – τόνισε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter