Οργή από τους κατοίκους της Κάσου και της Καρπάθου – Διεκόπη με το… καλημέρα η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Οργή από τους κατοίκους της Κάσου και της Καρπάθου – Διεκόπη με το… καλημέρα η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου με την υπόλοιπη χώρα, καθώς ακυρώθηκε το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι της άγονης γραμμής.

Το πλοίο Olympus ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει το «παρθενικό» του ταξίδι με προορισμό τα δύο νησιά, ωστόσο κρίθηκε ακατάλληλο προς πλεύση, λόγω ζητήματος που αφορούσε στη μη τακτοποίηση των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

Ως εκ τούτου, το πλοίο έμεινε ακινητοποιημένο, με τους πολίτες και τα οχήματα να έχουν ήδη επιβιβαστεί! Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις ταπικές αρχές και τους κατοίκους της Κάσου, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν τα καταστήματα και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η Κάσος ανέμενε την άφιξη 120 ατόμων, τους πρώτους τουρίστες της σεζόν που είχαν φροντίσει να κλείσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ τοπικός επιχειρηματίας.

«Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους»., τόνισε σε παρέμβασή του ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter