Οργή για τη νέα γυναικοκτονία στην Καβάλα – Το προκλητικό σημείωμα του αυτόχειρα

Οργή για τη νέα γυναικοκτονία στην Καβάλα – Το προκλητικό σημείωμα του αυτόχειρα
φωτο αρχείου

Οργή και αγανάκτηση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα της κοινής γνώμης μετά και το νέο έγκλημα σε βάρος 31χρονης γυναίκας με δράστη τον 56χρονο πρώην σύντροφό της, ο οποίος δεν  δίστασε να σκοτώσει και το μόλις 10 μηνών παιδί τους, πριν αυτοκτονήσει, στην Λεκάνη Καβάλας.

Σήμερα η ιατροδικαστική υπηρεσία Κομοτηνής αναμένεται να ολοκληρώσει τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας.

«Τελείωσε» μια … αγάπη

Στο μεταξύ αποτροπιασμό προκαλούν όσα γίνονται γνωστά για τη γυναικοκτονία με τελευταία εξέλιξη τον εντοπισμό σημειώματος του αυτόχειρα, ο οποίος μιλούσε για… «αγάπη» την οποία αποφάσισε να «τελειώσει».

Κάτοικος του χωριού μίλησε στον ΑΝT1 και αναφέρθηκε στο σημείωμα, το οποίο φέρεται να βρέθηκε στο τραπέζι του σπιτιού του. Ο ίδιος είπε πως υπήρχε ένταση μεταξύ δράστη και θύματος με επίκεντρο τον χωρισμό τους και την τύχη του παιδιού, ενώ πριν λίγες μέρες είχε γίνει το δικαστήριο για την επιμέλεια του μωρού.

Άλλη οικογενειακή φίλη του ζευγαριού, την οποία είχε επισκεφτεί η κοπέλα την προηγούμενη του φόνου, είπε χθες στο Mega πως η 31χρονη της είπε πως είχε νοικιάσει σπίτι στην περιοχή για να μετακομίσει από αυτό που έμενε με τον παππού της.

Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών: Να παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης

Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία, η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης ρωτώντας τον χαρακτηριστικά το εξής: «Ως πότε θα σκοτώνει ο νόμος σας κ. Τσιάρα;», ένα «νομικό ιδεολόγημα που έχει οπλίσει το χέρι δεσποτικών και πατριαρχικών αφεντάδων που θεωρούν την ανθρώπινη ύπαρξη ιδιοκτησία τους, επειδή είναι άλλου φύλου, επειδή είναι μικρής ηλικίας, επειδή απλώς το είπαν αυτοί».

«Αντί να ακούσετε τις φωνές των γυναικείων οργανώσεων και των ειδικών επιστημόνων, που σας έλεγαν ότι δεν χρειαζόμαστε αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, αλλά εφαρμογή του νόμου για τα Οικογενειακά Δικαστήρια, υπηρεσίας προστασίας, υποστήριξης. Όχι νόμους που φέρνουν τον πόλεμο μέσα στις οικογένειες, όχι άλλες δολοφονίες γυναικών, όχι άλλη ψυχική κακοποίηση των παιδιών, επιμείνατε στην ικανοποίηση του λόμπυ των οικονομικά εύρωστων εκδικητικών πατεράδων» τονίζει η πρωτοβουλία και απευθύνει δραματική έκκληση στη Γενική Γραμματεία Ισότητας να παρέμβει και να ζητήσει: να επιστρέψει ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του δικαίου

να πάψει να είναι το Οικογενειακό Δίκαιο πεδίο μάχης των δύο φύλων
να ανατραπούν οι δυσμενείς συνέπειες του ν. Τσιάρα με νέα νομοθετική παρέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο
να συγκροτηθούν Οικογενειακά Δικαστήρια και να στελεχωθούν με υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών και επιστημόνων ψυχικής υγείας που θα βοηθούν το έργο του/της δικαστή/δικάστριας.
να δημιουργηθεί διακριτό Σύστημα Παιδικής Προστασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter