Οργή για την εγκατάλειψη των αθλητών από το κράτος μετά τις δηλώσεις Ιακωβίδη

Οργή για την εγκατάλειψη των αθλητών από το κράτος μετά τις δηλώσεις Ιακωβίδη

Οργή αλλά και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη ο οποίος με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Άρση Βαρών εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους.

Η ντροπιαστική  ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού -και πρώην Ολυμπιονίκη- Γιώργο Μαυρωτά ο οποίος έκανε λόγο για συριζοτρολ όταν χρήστες του twitter άρχισαν να σχολιάζουν ότι ο Ιακωβίδης εγκαταλείπει τον αθλητισμό εξαιτίας της εγκατάλειψης από την Πολιτεία, αλλά και του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος έσπευσε κατόπιν εορτής να αντιδράσει, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην ομοσπονδία της άρσης βαρών, έχουν προκαλέσει οργή για την στάση της κυβέρνησης που επιδίδεται για μία ακόμη φορά στο αγαπημένο της σπορ, στην μετάθεση ευθυνών.

Στο πλευρό ωστόσο του Θοδωρή Ιακωβίδη στέκονται αθλητές όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας άρσης βαρών Πύρρος Δήμας ο οποίος είχε την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες του για να ζητήσει μία συγγνώμη από τον Ιακωβίδη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο πρωταθλητής του NBA, έχοντας απόλυτη επίγνωση της εγχώριας πραγματικότητας έκανε story στο Instagram, στηρίζοντας τον Θοδωρή Ιακωβίδη. Την τελευταία ώρα έχει ξεκινήσει ένα κύμα αλληλεγγύης στο instagram με στόχο να αυξηθούν οι followers του αρσιβαρίστα και να βρεθούν χορηγοί.

Παράλληλα, ο Πύρρος Δήμας ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Ομοσπονδία άρσης βαρών των ΗΠΑ και βρίσκεται στο Τόκιο ως μέλος της αμερικανικής αποστολής έγραψε:

«Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκυο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας.

Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008, από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια.

Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη».

«Πυρά» από τα κόμματα

«Ντροπή για την Πολιτεία» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, τα όσα είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης «για την παντελή απουσία στήριξης», για την «έλλειψη δυνατότητας να και την έλλειψη «οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης». Τόνισε παράλληλα πως είναι ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, «που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας».

Έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας: «Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο».

Αναλυτικά η δήλωσή του Θάνου Μωραΐτη:

«Είναι ντροπή για την Πολιτεία όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης για την παντελή απουσία στήριξης. Είναι ντροπή ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς και αυτού του επιπέδου να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το φυσιοθεραπευτή του, να μην έχει οικονομική ενίσχυση και στήριξη, να είναι και να νιώθει μόνος.

Ένας αθλητής που τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή την εθνική ομάδα της άρσης βαρών, ανακοινώνει το τέλος της λαμπρής αθλητικής διαδρομής του.

Δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό μας Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας.

Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο.

Γι’ αυτούς τους αθλητές, γι’ αυτούς τους ανθρώπους είμαστε περήφανοι.

Για τη σημερινή κατάθεση ψυχής ο Θεόδωρος Ιακωβίδης μας είχε προετοιμάσει με αυτά που είπε στην ΕΡΤ και στο Γιώργο Καπουτζίδη λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων:

“Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, τους παρέχει τα πάντα, έχουν τη δουλειά τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση και να πηγαίνω να βγάλω το μεροκάματο”.»

Η κυβέρνηση που πανηγυρίζει τις επιτυχίες των αθλητριών και αθλητών μας στο Τόκιο, τους έχει αφήσει στη μοίρα τους ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης. Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι δηλώσεις «του αρσιβαρίστα Θόδωρου Ιακωβίδη έρχονται να προστεθούν στα όσα επεσήμανε ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος και να επιβεβαιώσουν την εικόνα της υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης του αθλητισμού, των αθλητών και των αθλητριών από το μνημονιακό ελληνικό κράτος -θυμόμαστε αντίστοιχα τις εγκαταστάσεις όπου έκανε προπονήσεις η Άννα Κορακάκη επί της προηγούμενης και γενικά όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων-.

Δεν μπορεί ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μητσοτάκης να θυμούνται τον αθλητισμό μόνο όταν οι αθλήτριες και οι αθλητές μας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία πετυχαίνουν εξαιρετικά επιτεύγματα τη στιγμή που η πολιτεία είναι παντελώς απούσα και τους έχει αφήσει αβοήθητους και κυριολεκτικά “στη μοίρα τους”. Πρέπει να σταματήσει το αίσχος της εγκατάλειψης και της υποχρηματοδότησης του αθλητισμού στη χώρα μας, ειδάλλως κάθε επόμενος κυβερνητικός πανηγυρισμός θα είναι τουλάχιστον υποκριτικός».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter