Οργή και αποτροπιασμός για την κακοποίηση αλόγου στη Τζιά

Οργή και αποτροπιασμός για την κακοποίηση αλόγου στη Τζιά
Πηγή: Facebook

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν άλογο σε κατάσταση εμφανούς κακοποίησης να κρέμεται εξαντλημένο σε πλαγιά στη Τζιά,

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών “Ιππόθεσις”, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία, τα πόδια του αλόγου ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά, σφαδάζοντας από τον πόνο και ψάχνοντας απεγνωσμένα νερό και φαγητό.

Οι περαστικοί προσπάθησαν να το σώσουν και τότε, σύμφωνα με το Σωματείο, “ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σκοινιά από την μία πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί”.

Ο Σύλλογος ανέφερε πως κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το αστυνομικό Τμήμα Κέας προχώρησε σε μια σύλληψη το βράδυ της Κυριακής (30/04), μια μέρα μετά που έγινε γνωστό το περιστατικό. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας «ο 34χρονος συνελήφθη στις 20:00, ώρα, μετά από καταγγελία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο Α.Τ Κέας, περί ώρα 16:11 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» με τη μέθοδο της περίδεσης των ποδιών στην περιοχή Πλαγιά, με συνημμένες φωτογραφίες».

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter