Οργή καλλιτεχνών για την εξίσωση των πτυχίων – Διαμαρτυρία σπουδαστών στο υπουργείο Πολιτισμού

Οργή καλλιτεχνών για την εξίσωση των πτυχίων – Διαμαρτυρία σπουδαστών στο υπουργείο Πολιτισμού

Ραντεβού έξω από το υπουργείο Πολιτισμού έδωσαν για τις 11 το πρωί της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου σύλλογοι σπουδαστών και τα σωματεία καλλιτεχνών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 με το οποίο εξισώνονται τα πτυχία ανώτερων δραματικών σχολών και σχολών χορού με απολυτήρια λυκείου.

Οι καλλιτέχνες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, καλώντας για μαζική συμμετοχή στη σημερινή διαμαρτυρία, με κύριο αίτημα την ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία του καλλιτεχνικού χώρου αποδοκιμάζει εντόνως τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας ως ανεπαρκείς τις προσπάθειες του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να δοθούν εξηγήσεις.

«Το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 υποτιμά βαθιά τους καλλιτέχνες και την καλλιτεχνική υπόστασή τους, προκαλώντας αισθήματα αγανάκτησης», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΚΘΒΕ. «Στην ελισαβετιανή εποχή οι ηθοποιοί θεωρούνταν και πληρώνοντας ως απλοί «τεχνίτες». Άξιοι συνεχιστές των Τυδώρ, η ελληνική κυβέρνηση μας επιστρέφει σε δεδομένα Μεσαίωνα», σημειώνουν με νόημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter