Οργή καλλιτεχνών για την υποβάθμιση των σπουδών τους – Δυναμική πορεία στο Σύνταγμα (Photos)

Οργή καλλιτεχνών για την υποβάθμιση των σπουδών τους – Δυναμική πορεία στο Σύνταγμα (Photos)

Πλήθος καλλιτεχνών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος για κινητοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού και πορεία στο Σύνταγμα ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 με το οποίο εξισώνονται τα πτυχία ανώτερων δραματικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου.

Αιχμή του δόρατος στις κινητοποιήσεις της Τρίτης οι νέοι καλλιτέχνες και σπουδαστές, οι οποίοι διεκδικούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος και την άμεση θεσμική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, σύλλογοι σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών, αλλά και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Οι καλλιτέχνες έδωσαν ραντεβού έξω από το υπουργείο Πολιτισμού έδωσαν στις 11 το πρωί της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία του καλλιτεχνικού χώρου αποδοκιμάζει εντόνως τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας ως ανεπαρκείς τις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα τόσο από το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και από το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να δοθούν εξηγήσεις.

«Το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 υποτιμά βαθιά τους καλλιτέχνες και την καλλιτεχνική υπόστασή τους, προκαλώντας αισθήματα αγανάκτησης», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΚΘΒΕ. «Στην ελισαβετιανή εποχή οι ηθοποιοί θεωρούνταν και πληρώνοντας ως απλοί «τεχνίτες». Άξιοι συνεχιστές των Τυδώρ, η ελληνική κυβέρνηση μας επιστρέφει σε δεδομένα Μεσαίωνα», σημειώνουν με νόημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter