Οργή λαού και στα γήπεδα για το έγκλημα στα Τέμπη

Οργή λαού και στα γήπεδα για το έγκλημα στα Τέμπη
Την ώρα που παίκτες και προπονητές τηρούσαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 που τόσο άδικα χάθηκαν στα Τέμπη, οι οπαδοί έστελναν τα δικά τους μηνύματα μέσα από τα πανό που σήκωσαν στις εξέδρες. Η οργή της κοινωνίας εκφράστηκε και στις Σέρρες, εκλογική έδρα του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

Η έκρηξη οργής της κοινωνίας για το έγκλημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές μεταφέρθηκε στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας 1. ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι στα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος δεν ξέχασαν τη μαύρη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Ειδικά οι οπαδοί των ομάδων με συνθήματα και πανό ξέσπασαν κατά των αρμοδίων που οδήγησαν στον θάνατο 57 άτομα, κυρίως νέα παιδιά και φοιτητές, απαιτώντας δικαίωση

και δικαιοσύνη. Την περασμένη Τετάρτη, μετά τις απεργίες που παρέλυσαν όλη τη χώρα, τις πορείες και τις κινητοποιήσεις, τη σκυτάλη πήραν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. «Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία…» ήταν το κεντρικό σύνθημα που φώναξαν οι οπαδοί όλων των ομάδων, οι οποίοι πήγαν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια της εμβόλιμης αγωνιστικής. Τα γήπεδα έγιναν… πλατείες.

Ηταν συγκλονιστικό το γεγονός ότι σε κάθε στάδιο που φιλοξένησε ματς της ΣΛ1, σε κάθε κερκίδα οι φωνές των φιλάθλων ενώθηκαν με την οργή της κοινωνίας, ζητώντας να μην ξεχαστεί η τραγωδία στα Τέμπη και να φυλακιστούν όσοι ευθύνονται. Το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Ο κόσμος, οι φίλαθλοι δεν ξεχνούν, δεν συγχωρούν και δεν θα επιτρέψουν καμία συγκάλυψη. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό των αγώνων οι φίλαθλοι με συνθήματα στάθηκαν στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων της φονικής αμαξοστοιχίας.

Στο στόχαστρο των οπαδών βρέθηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Από τη διοργανώτρια αρχή είχε ανακοινωθεί ότι «σε όλους τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη των αγώνων, στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη το 2023».

Στα κάγκελα και στις εξέδρες των γηπέδων «ανέβηκαν» τα ακόλουθα πανό με σαφέστατα μηνύματα: • Στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Αρης): «Οι ψυχές των νεκρών στην κοιλάδα των Τεμπών ήταν η θυσία για τις μίζες των πολιτικών» • Στις Σέρρες (Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ): «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», «57 νεκροί ζητούν δικαίωση», «Κανένας σας ένοχος, κύριο μέλημά σας η ασυλία»

• Στη Τρίπολη (Αστέρας – Κηφισιά): «Στείλε όταν φτάσεις, ΤΕΜΠΗ 28-2-23»

• Στο Αγρίνιο (Παναιτωλικός – Ολυμπιακός): «Ενας χρόνος συγκάλυψη και διαπλοκή, το έγκλημά σας δεν θα ξεχαστεί».

Στα μάτριξ του γηπέδου του Παναιτωλικού εμφανίστηκαν τα ονόματα των 57 θυμάτων. Η οικογένεια της ομάδας του Αγρινίου, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών, πριν από την έναρξη του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» ελευθέρωσε συμβολικά 57 μαύρα μπαλόνια, όσα και οι ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Την ημερομηνία της τραγωδίας των Τεμπών είχε γραμμένη σε μπλούζα που φορούσε μέσα από τη φανέλα του ο Νίκος Καρέλης. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του γκολ των γηπεδούχων δίπλα στον σκόρερ Φρ. Ντουάρτε ο Ελληνας φορ σήκωσε την μπλούζα του δείχνοντας στην κάμερα το «28/02».

• Στον Βόλο (Βόλος – ΟΦΗ), φίλαθλοι σήκωσαν ένα κομμάτι χαρτόνι που έγραφε: «Τέμπη, δεν ξεχνώ, 28.2.2023-28.02.2024».

• Στο Περιστέρι (Ατρόμητος – Λαμία): «Να μη συγκαλυφθεί το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, η σιωπή είναι συνενοχή»

• Στην Οpap Arena (ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα) πανό καλούσε σε «Αντίσταση στη λήθη – 28/2/2023», ενώ πριν από την έναρξη του αγώνα όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων οι οπαδοί της Ενωσης φώναξαν «Αθάνατοι» και συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Αντιδράσεις όμως για το έγκλημα υπήρξαν και στην Κύπρο. Πριν από την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΖ, μικροί φίλοι της Ομόνοιας κρατούσαν πανό που ήταν αφιερωμένο στην τραγωδία των Τεμπών, το οποίο έγραφε: «Ενας χρόνος χωρίς εσάς».

Με συνθήματα και πανό οι Ελληνες φίλαθλοι απαιτούν δικαίωση και δικαιοσύνη για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στο φρικτό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter