Οργή με τα σχόλια Συσσοβίτη για τις γυναίκες – Σκληρή απάντηση από Μελέτη και Σκορδά (Video)

Οργή με τα σχόλια Συσσοβίτη για τις γυναίκες – Σκληρή απάντηση από Μελέτη και Σκορδά (Video)
Πηγή: Twitter

Αδιανόητα όσα είπε ο Αλέκος Συσσοβίτης για τις γυναίκες στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στη Μάριον Μιχελιδάκη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ηθοποιός αναπαρήγαγε την κουλτούρα του βιασμού που υποστηρίζει ότι οι γυναίκες εν αγνοία τους ή συνειδητά προκαλούν. Αυτή του η δήλωση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με τις Φαίη Σκορδά και Ελεονώρα Μελέτη να τοποθετούνται σχετικά με τα σχόλια του ηθοποιού σε πολύ σκληρό τόνο.

Μεταξύ άλλων ο Αλέκος Συσσοβίτης ανέφερε τα εξής: «Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε ο άλλο. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».

Ακολούθησαν τα σχόλια των δύο τηλεπαρουσιαστριών:

«Είναι αυτά που ακούγονται στα δικαστήρια και σε τρελαίνουνε. «Ήταν προκλητικά ντυμένη». Είναι αυτή η κουλτούρα που έχει ονομαστεί «κουλτούρα του βιαστή», έτσι λέγεται. Δεν θα έπρεπε οι γυναίκες να κρίνονται και να σχολιάζονται γι’ αυτά τα ζητήματα. Τι προκαλεί; Δεν κατάλαβα. Προκαλεί τα ένστικτα των άλλων; Η κουλτούρα του ότι η γυναίκα προκαλεί… Και ο άλλος τι είναι; Ζώο και δεν μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του και τα ένστικτά του; Τι πάει να πει προκαλεί; Δεν μπορεί ο άλλος να ελέγξει τις ορμές του; Και αν προκαλεί, ο άλλος δεν έχει μέτρο, δεν έχει ηθική, δεν έχει αυτοέλεγχο;»,  δήλωσε η παρουσιάστρια του MEGA Καλημέρα, Ελεονώρα Μελέτη.

«Ζούμε σε μία κοινωνία που τα θύματα είναι γυναίκες. Ίσως οι ερωτήσεις να μην ήταν… Ίσως το απόσπασμα που είδαμε τώρα. Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Ξεκίνησε μία κουβέντα που έλεγε ότι πρέπει να αναλογιστούμε αν εμείς κάνουμε λάθη. Στο “εμείς” εγώ κατάλαβα την κοινωνία, οι παρατηρητές, οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία. Πραγματικά δε μου έγινε κατανοητό τι ήθελε να πει ο Αλέκος Συσσοβίτης που κατά τα άλλα μέχρι στιγμής δεν έκανε ποτέ προκλητικές δηλώσεις. Το συνέχισε με μεγάλο πάθος. Ότι οι γυναίκες είναι πολλές φορές προκλητικές ασυνείδητα; Δηλαδή ότι έχουμε μία γυναικεία φύση και ότι η θηλυκότητα πολλές φορές προκαλεί, που πρέπει να την καταπιέζουμε. Να δούμε τι γίνεται τότε σε κάποιες χώρες που κάποιες παρουσιάστριες βγαίνουν με μπούρκα…», είπε σε έντονο ύφος η Φαίη Σκορδά.

https://www.youtube.com/watch?v=CiRGyxKhj9M&t=36s

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter