Οργή στην ελληνική ομογένεια για τις δηλώσεις Συρίγου: «Ανοησίες που ακούμε μόνο από πράκτορες της Τουρκίας!»

Οργή στην ελληνική ομογένεια για τις δηλώσεις Συρίγου: «Ανοησίες που ακούμε μόνο από πράκτορες της Τουρκίας!»

Πυρά κατά του Άγγελου Συρίγου έστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης, λόγω των δηλώσεων του για να λάβει F-16 η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε μία κουβέντα που έχει εξοργίσει και την Ομογένεια, η οποία αγωνίζεται για να σταματήσει αυτή την αγορα των F-16, στην Τουρκία. Ότι, δηλαδή, “θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας”».

Η δήλωση του προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, η οποία υποστηρίζει την προσπάθεια του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ για να παγώσει “για πάντα” αυτή η αγορά των αμερικανικών μαχητικών από την Τουρκία.

Η οργή όμως της ομογένειας εκφράστηκε χαρακτηριστικά με την δήλωση του Έντι Ζεμενίδη στην Αλεξία Τασούλη και το Open. Ο κορυφαίος παράγοντας της ομογένειας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Συρίγου, λέγοντας μάλιστα ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας»!

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον υφυπουργό Παιδείας, ότι «ως λαγός του κ. Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι “θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας”» και προσθέτει ότι « η επικίνδυνη πολιτική του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη Βουλή το θέμα της πώλησης F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αποδεχθεί το αίτημα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ Συρίγος, ως λαγός του κ Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι «θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας».

Η επικίνδυνη πολιτική του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου» των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter