Οργή στην Ηλεία από τους αγρότες για τον φραγκοφονιά – αγρότη πρωθυπουργό

Οργή στην Ηλεία από τους αγρότες για τον φραγκοφονιά – αγρότη πρωθυπουργό

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Ηλεία, παρά την «ομερτά» που επιβάλλουν τα τοπικά «πετσοταϊσμένα» ΜΜΕ, η αποκάλυψη της εφημερίδας Documento για τον «φραγκοφονιά» πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χωρίς ίχνος ηθικής αναστολής λαμβάνει αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις εμφανιζόμενος ως πρωθυπουργός – αγρότης!

Οι αγρότες της Ηλείας καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό για υποκρισία και έλλειψη ευαισθησίας καθώς όπως λένε, την ώρα που οι ίδιοι βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση και αναζητούν βοήθεια, ο πρωθυπουργός παρά την οικονομική του επιφάνεια και χωρίς να βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, εισπράττει χρήματα μέσω αποζημιώσεων η επιδοτήσεων.

«Τον παλιό καιρό ζούσαν κάποιοι φουκαράδες οι ραγιάδες, κοτζαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες κυβερνούσαν την χώρα… καλή ώρα…» – ανέφερε με νόημα στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» στο Ionion FM και στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) Θανάσης Βομπίρης.

«Το 80% των επιδοτήσεων τις παίρνει το 10% του λαού της Ευρώπης. Το υπόλοιπο 20% το μοιράζονται όλοι οι αγρότες της ΕΕ. Αυτοί οι τύποι μας κουνάνε κάθε τόσο το δάχτυλο ότι δήθεν λαμβάνουμε συνεχώς επιδοτήσεις. Το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός λαμβάνει έστω νόμιμα χρηματική αποζημίωση ως αγρότης… είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους χιλιάδες αγρότες της Ηλείας οι οποίοι βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση λόγω της οικονομικής κρίσης του πληθωρισμού και της ακρίβειας» ανάφερε ο κ. Βομπίρης και τόνισε:

«Χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν έχουν να πληρώσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν την οικογένειά τους , το ρεύμα τους, τα καύσιμά τους για τα γεωργικά μηχανήματα. Είναι μεγάλη ξευτίλα για τον Ελληνικό λαό να ψηφίζει στις εκλογές αυτούς που του πίνουν το αίμα καθημερινά . Αυτό που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento για τις αγροτικές επιδοτήσεις που λαμβάνει ο Μητσοτάκης ως αγρότης , είναι τουλάχιστον προκλητικό και απαράδεκτο. Δεν ξέρω ειλικρινά πώς να χαρακτηρίσω αυτή την πράξη . Ότι ένας πρωθυπουργός καταδέχεται να πάρει αγροτικές επιδοτήσεις . Δεν γίνεται να προκαλούν τόσο ανοιχτά τον κόσμο. Είναι απαράδεκτοι και προκλητικοί απέναντι στους αγρότες και γενικά στον λαό»

Σχετικά με την προκλητική σιωπή του Τύπου στην αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ο κ. Βομπίρης πρόσθεσε:

«Ο Τύπος δεν ασχολείται με αυτό το θέμα γιατί απλά είναι «μπουκωμένος» από κρατικό χρήμα. Δυστυχώς αυτό που βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας δεν ονομάζεται Δημοκρατία αλλά πολιτική δικτατορία …στην οποία κουμάντο σε όλα κάνουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι πολιτικοί υπηρέτες τους. Ο λαός θα πρέπει να σταματήσει να τους ανέχεται και να ορθώσει το ανάστημά του πριν είναι για όλους μας αργά…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter