Οργή στο Πέραμα και «πυρά» για τη «φιέστα» Μητσοτάκη – «Άλλος ένας συνάδελφος μας σε κουτί» (Video)

Οργή στο Πέραμα και «πυρά» για τη «φιέστα» Μητσοτάκη – «Άλλος ένας συνάδελφος μας σε κουτί» (Video)
Φωτογραφία 902.gr

Συγκλονίζουν οι εργάτες του Περάματος που έχασαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, τον 47χρονο συνάδελφό τους, στο εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ενώ άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο νεκρός εργάτης είναι ένας 47χρονος χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος, στον οποίο έπεσε επάνω το πτερύγιο. Ένας ακόμη 47χρονος τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο και ένας 43χρονος, τραυματίας στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Διαβάστε επίσης: Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα» καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου

Όπως αναφέρουν, τα σωματεία είχαν προειδοποιήσει και απαιτήσει να παρθούν μέτρα, με σειρά από απεργίες, ενώ μεταξύ άλλων τονίζουν ότι αντί για μέτρα «είδαμε φιέστες με τον πρωθυπουργό να έρχεται εδώ και τάζει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

«Δεν υπάρχει περίπτωση η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλοι να συνεχίσει να περνάει πάνω από τα πτώματά μας», αντί για μέτρα «είδαμε φιέστες με τον πρωθυπουργό να έρχεται εδώ και τάζει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» τόνισε σε δήλωσή του ο Ακης Αντωνίου πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και εργάτης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και κατήγγειλε μεταξύ άλλων την έλλειψη ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας των εργατών και σημείωσε ότι έλλειπε ένα μικρό εξάρτημα από τον γάντζο.

Είχαμε προειδοποιήσει

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος ΕΚ Πειραιά και ΕΝΕΔΕΠ COSCO, κ. Μπεκρής, σημειώνει ότι τα σωματεία με απεργία είχαν προειδοποιήσει και απαιτήσει να παρθούν μέτρα. Όπως σημείωσε, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, «για ένα λαμάκι θρηνούμε έναν άνθρωπο 47χρονών».

«Για ακόμα μια φορά, ένας συνάδελφός μας θα πάει πίσω σε ένα κουτί»

«Για ακόμα μια φορά, ένας συνάδελφός μας θα πάει πίσω σε ένα κουτί» σημειώνει επίσης ένας εργαζόμενος στο Πέραμα. Ο ίδιος μάλιστα, άφησε αιχμές και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κάλεσε να πάει στη Ναυπηγοεπισκευαστική, «που διαπίστωσε χαμόγελα των εργαζομένων εδώ, ας έρθει να μας πει εδώ πέρα για χαμόγελα. Και τον περιμένουμε να έρθει να κάνει επίσκεψη και τώρα. Που με αίμα δικό μας χτίζονται αυτά τα καράβια για να πλουτίσουνε μερικοί» ενώ παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «Σα λαγός ο κύριος Μητσοτάκης στην προηγούμενη επίσκεψή του πήγαινε σε ένα ναυπηγείο που δεν είχε καθόλου κόσμο. Που διαπίστωσε τον χαμογελαστό κόσμο. Τον καλούμε άμα έχει τα κότσια και τα άντερα να έρθει εδώ πέρα να μας δει. Και όχι εμάς. Ας πάει στο 10χρονο παιδάκι του συναδέλφου και να του πει ότι “ξέρεις κάτι, ο πατέρας σου, επειδή δεν τηρηθήκανε τα μέτρα ασφαλείας γιατί εμείς έχουμε υποβαθμίσει τις επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, σκοτώθηκε ο πατέρας σου για αυτό το πράγμα”».

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τρεις εργάτες συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες σε πλοίο, όταν υποχώρησε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- η σκαλωσιά στην οποία βρίσκονται με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους από το πτερύγιο του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής καταγγέλλει «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» που «συντελείται στην ναυπηγοεπισκευστική ζώνη του Περάματος, στη Σύρο, στη Σαλαμίνα, στην Ελευσίνα εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση και τους ανύπαρκτους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας», ενώ σε έκτακτη συνεδρίασή του κήρυξε 24ωρη απεργία στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για αύριο, Τρίτη, τη στιγμή που η ΓΣΕΕ ζητεί την λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας.

Με πληροφορίες από 902.gr

Δείτε επίσης: Πέραμα: Πολύ σοβαρό ατύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη – Τρεις τραυματίες

Διαβάστε επίσης: Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Νεκρός ο ένας από τους τρεις εργάτες που τραυματίστηκαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter