Όργιο κρατικής τρομοκρατίας

Όργιο κρατικής τρομοκρατίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πανικόβλητη.

Έχοντας χάσει κάθε έλεγχο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και μπροστά στην κατάρρευση της οικονομίας που οδηγεί στην πλήρη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του ελληνικού λαού, επιδόθηκε χθες ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε ένα όργιο κρατικής βίας και καταστολής.

Με μια αστυνομική βία που όμοιά της έχει να ζήσει η Ελλάδα από τον καιρό της χούντας οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη ανέπτυξαν τα ζωώδη ένστικτά τους σε όλες τις συνοικίες της πρωτεύουσας.

Απέκλεισαν 12 σταθμούς του Μετρό για να έχουν έλεγχο στις εξόδους του. Στα Σεπόλια κτύπησαν αδιακρίτως πολίτες μια οικογένεια που όταν είδαν το γιό τους να τον κτυπούν οι αστυνομικοί κατέβηκε να προστατεύσει το παιδί της. Αποτέλεσμα ο γιός να βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, η κόρη στο αστυνομικό τμήμα, ο πατέρα στο νοσοκομείο με έμφραγμα και η μητέρα τραυματισμένη στο σπίτι.

Στα Πετράλωνα μάζευαν αδιάκριτα κτυπώντας κόσμο από την πλατεία και από τα στενά. Ένα σύννεφο χημικών και δακρυγόνων έχει καλύψει τον ουρανό της Αθήνας, δυσκολεύοντας τους κατοίκους της να αναπνεύσουν.

Πιστή στο σύνθημα «νόμος και τάξη» η κυβέρνηση ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο βίας και καταστολής με τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων χημικών αλλά και νερού απαντώντας στις πορείες που είχαν οργανωθεί και οι οποίες τηρούσαν κάθε μέτρο προστασίας για την πανδημία, προκαλώντας χάος στο κέντρο της Αθήνας.

Η αδυναμία των «αρίστων» του Μητσοτάκη να διαχειριστούν την καταστροφή στην οποία με τις ιδεοληψίες τους οδήγησαν τη χώρα, τους οδηγεί να θυμηθούν τις πιο «καλές» στιγμές της ΕΚΟΦ και της ΕΡΕ στις δεκαετίες του 50 και του 60.

Η κατάσταση οδεύει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο. Η κοινή δήλωση των τριών κομμάτων, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Μέρα25, αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για το μέλλον ως προς την αντιμετώπιση του «λίβα» που έχει ενσκήψει τους τελευταίους δεκαεπτά μήνες στην Ελλάδα.

Οι πολίτες, ακόμη και αυτοί που ψήφισαν τον Ιούλιο του 2019 έχουν αγανακτήσει με όσα πράττει η χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση. Συντηρητικοί πολίτες βλέποντας τη βία που εφάρμοσαν οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη σε μια περιοχή, τα Σεπόλια, μακριά από το κέντρο της Αθήνας αναρωτιόντουσαν φανερά προς τα πού οδηγεί τη χώρα ο Μητσοτάκης και ευχόντουσαν να φύγει από την εξουσία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι το κλίμα στην κοινωνία έχει αρχίσει να αλλάζει. Κάτι βέβαια που εξοργίζει περισσότερο τον Κυριάκο και την παρέα του.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter