Οργισμένη αντίδραση Αχτσιόγλου για το νέο χτύπημα της Κυβέρνησης κατά της μισθωτής εργασίας

Οργισμένη αντίδραση Αχτσιόγλου για το νέο χτύπημα της Κυβέρνησης κατά της μισθωτής εργασίας

Μοιάζει με τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι άλλη μία θυσία των μισθωτών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέρ μιας εργοδοσίας που επιμένει να μην σέβεται ακόμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…

Ο λόγος για την τελευταία αποκαθήλωση του προστατευτικού πλαισίου της απαίτησης για αμοιβή που επιχειρεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της κατάργησης του αποκλεισμού από δημόσιο χρήμα (δημόσιες συμβάσεις) των επιχειρήσεων που έχουν σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας…

Με αυτόν τον τρόπο δίνει ευθέως το σύνθημα στους εργοδότες: «παραβιάστε ελεύθερα το Σύνταγμα και την εργατική νομοθεσία».

Ταυτόχρονα αποτελεί το 7ο βήμα για την μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα αυθαιρεσίας.

Νωρίτερα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προεξάρχοντος του επονομαζόμενου και Προκρούστη των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων Γ. Βρούτση:

1. Κατήργησε τη ρύθμιση που προέβλεπε την υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων.

2. Κατήργησε τις ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες.

3. Υποβάθμισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

4. Κατήργησε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

5. Κατήργησε τους κανόνες για τη δήλωση των ωραρίων και την πληρωμή των υπερωριών.

6. Άφησε σκοπίμως ανεφάρμοστο το νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίσαμε για την προστασία των εργαζομένων στα ντελίβερι.

Τώρα με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις αίρει τον αποκλεισμό της συμμετοχής για όσες επιχειρήσεις έχουν σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Δικαιολογημένη ως εκ τούτου και η αντίδραση της Ε. Αχτσιόγλου ως τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργού Εργασίας η οποία δήλωσε: «Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν θέλει την προστασία των εργαζομένων και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά προωθεί ένα κανιβαλικό σύστημα εργασιακής ζούγκλας. Δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για εργοδοτικές παρανομίες και εξόντωση των εργαζομένων. Λειτουργεί σαν πραγματικός οδοστρωτήρας που συντρίβει στο πέρασμά του κάθε εργατική κατάκτηση. Μην μπερδεύονται όμως. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις υπέρ του κόσμου της εργασίας και ακόμη περισσότερες θα επαναθεσπιστούν σύντομα. Πιο σύντομα απ’ όσο νομίζει ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter