Οργισμένη απάντηση της ΕΡΤ στη Νέα Δημοκρατία

Οργισμένη απάντηση της ΕΡΤ στη Νέα Δημοκρατία

Οργισμένη ήταν η απάντηση της ΕΡΤ στη ΝΔ, η οποία, ψάχνοντας αφορμές για πλήξει την εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης, έφθασε στο σημείο να εκδώσει ανακοίνωση, για… σχόλιο δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις γαλλικές εκλογές. 

Η ΕΡΤ αναφέρει πως οι δημοσιογράφοι της δεν παίρνουν καμία γραμμή και δεν λογοκρίνονται, ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να αποδομήσει η ΕΡΤ η οποία κάλυψε με επάρκεια και τους δύο γύρους των Γαλλικών εκλογών.

Αναλυτικά η απάντηση της ΕΡΤ:

ΕΡΤ προς ΝΔ: Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται

Απάντηση της ΕΡΤ στη Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ ανακοινώνεται ότι:

Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.

Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των Γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά.

Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται.

Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του.

Όπως συνέβαινε πάντα και παντού, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων είναι εύστοχα ή λιγότερο εύστοχα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, για την περίπτωση που σήμερα εγκαλείται η ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος της δεν εξέφρασε ουδεμία προσωπική άποψη. Μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα – για του λόγου το αληθές, το σχετικό απόσπασμα μπορεί εύκολα να το αναζητήσει κανείς στο site της ΕΡΤ.

Αυτό για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική αθλιότητα. Ουδέν σχόλιον.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Οι απόγονοι του Γκέμπελς ξαναχτύπησαν

 «Οι γνωστοί κοινοί συκοφάντες που διυλίζουν το κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο ξιφούλκησαν πάλι σήμερα εναντίον της ΕΡΤ» επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο της δημόσιας ραδιοτηλεόραση. Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι συγκεκριμένα κόμματα με φίλια προς αυτά ΜΜΕ, προσπαθούν να απαξιώσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τους εργαζόμενους της, νομίζοντας ότι έτσι κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

«Κύριοι του “μαύρου” σας έχουμε απαντήσει πολλαπλώς και τεκμηριωμένα. Δεν θα σας δώσουμε την ικανοποίηση να ασχοληθούμε με συκοφαντίες που διακινείτε και την δήθεν πολιτική που παράγετε, όταν είσαστε ‘σεις οι ίδιοι της Νέας Δημοκρατίας και των δορυφόρων σας έχετε φέρει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλιώσει και επιβάλατε, λόγω της ιδεολογίας σας, αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές. Στο κατήφορο χρησιμοποιούμε τα φρένα, σεις όμως δεν “έχετε σώας τας φρένας” που δεν διορθώνεται, πώς να σας πάρουμε σοβαρά και που θα σταματήσετε;», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η κοινωνία δεν θα ακολουθήσουν σε αυτόν τον «κατήφορο της λασπολογίας», προσθέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ, και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απερίσπαστοι στο καθήκον τους, χωρίς να αποδέχονται κανενός είδους καθοδήγηση.

Το Σχόλιο των κύκλων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης:

«Το κόμμα του Κεδίκογλου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του συνοδοιπόρου του Λεπέν Μάκη Βορίδη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κατακραυγή που δέχτηκε για το “μαύρο” που έριξε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα», σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, κύκλοι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κατά της ΕΡΤ.

«Ουδεμία έκπληξη προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που στρέφεται εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε συνηθίσει πλέον από το -κατ’ όνομα- “φιλελεύθερο” κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεχνά επιλεκτικά την ελευθερία έκφρασης γνώμης των δημοσιογράφων, όταν διαφωνεί με την άποψή που εκφράζουν. Ούτε βέβαια εκπλήσσει η προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης στο σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ για σχόλιο ενός εξ αυτών» σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου και προσθέτουν:

«Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Λε Πεν υποστηρίχθηκε στο δεύτερο γύρο από το 1/3 των ψηφοφόρων του Φρανσουά Φιγιόν, τον οποίον στήριξε η Νέα Δημοκρατία λόγω κοινού αγώνα “ενάντια στο λαϊκισμό” αλλά και κοινής ημέρας γενεθλίων με τον πρόεδρό της!

»Φαίνεται, τέλος, πως το κόμμα του Κεδίκογλου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του συνοδοιπόρου του Λεπέν Μάκη Βορίδη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κατακραυγή που δέχτηκε για το “μαύρο” που έριξε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία της ΕΡΤ σε κάθε ευκαιρία, εφευρίσκοντας ζητήματα εκεί που δεν υφίστανται.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή, μέχρις ότου να βρουν στη Νέα Δημοκρατία πολιτικό αφήγημα, σε αντικατάσταση του παλαιού που εγκαταλείφθηκε με το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Οι κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας:

Συνεχίζοντας να… ενοχλείται από τα πάντα στην ΕΡΤ, αυτή τη φορά με αφορμή την κάλυψη των γαλλικών εκλογών, η ΝΔ ανέφερε ότι «οι πολιτικές αθλιότητες της Ε.Ρ.Τ. συνεχίζονται.

Σήμερα, προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν. Το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή “10 στην ενημέρωση” λέγοντας ότι “μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του Συστήματος”».

Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter