Οργισμένη απάντηση του γραμματέα του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για δημοσίευμα του in.gr: «Είναι ψευδές και ανυπόστατο»

Οργισμένη απάντηση του γραμματέα του υπουργείου ΨΗΠΤΕ για δημοσίευμα του in.gr: «Είναι ψευδές και ανυπόστατο»

«Ψευδές και ανυπόστατο» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «in.gr» σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο γενικός γραμματέας του ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής.

Σε απάντησή του, με αφορμή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «in.gr», ο κ. Φλωρεντής σημειώνει:

«Σχετικά με το ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα του Δημοσιογραφικού Ομίλου Μαρινάκη, αναφέρουμε τα εξής:

• Η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Υπουργείου γίνεται με πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Νόμου 4389/2016.

• Η επιλογή των προϊσταμένων δεν γίνεται από την πολιτική ηγεσία, αλλά από ανεξάρτητο συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν δύο μέλη από το ΑΣΕΠ, ένα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έναν Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου (ο οποίος έχει επίσης επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ) και έναν Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

• Η κατάταξη των υποψηφίων μέσω μοριοδότησης, όπως αυτή προβλέπεται από το Νόμο, καθιστά τη διαδικασία αδιάβλητη».

Επισημαίνει επίσης, ότι «μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει εντός των ημερών την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αποφασίστηκε η αναβολή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για μετά τις εθνικές εκλογές» και καταλήγει:

«Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη πλήρωσης των υπόλοιπων θέσεων προϊσταμένων, η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου 2019, με τη διαδικασία εξέτασης των φακέλων να αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και σίγουρα πολύ αργότερα από τις εθνικές εκλογές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter