Οργισμένοι κάτοικοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται – «Νιώθουμε μόνο πίκρα και πόνο»

Οργισμένοι κάτοικοι βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται  – «Νιώθουμε μόνο πίκρα και πόνο»

Ανείπωτη είναι για ακόμα μία φορά η τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Αττική με τους κατοίκους της περιοχής να βιώνουν δραματικές καταστάσεις καθώς που βλέπουν τις περιουσίες τους να περικυκλώνονται από τις φλόγες.

Γείτονες βοηθάνε ο ένας τον άλλον προκειμένου να απομακρυνθούν από τις περιοχές που πλησιάζει η φωτιά.  Μία γυναίκα, μπροστά σε καμένα σπίτια, περιέγραψε πώς περίοικοι έβγαλαν από σπίτι μία έγκυο 8 μηνών. «Τη βγάλαμε με το ζόρι … Ευτυχώς είναι μικρή κοπέλα, 8 μηνών έγκυος … Έπαθε σοκ … Την βγάλαμε, κατέβηκε στην Παλλήνη να μείνει στον αδερφό της … Ανοίξαμε την πόρτα, η σκεπή ήταν έτοιμη να πέσει, είχε λαμπαδιάσει. Με το ζόρι την βγάλαμε έξω, δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της … Πυροσβεστική πουθενά, έχω πάρει τηλέφωνα, είναι συνέχεια κατειλημμένα … Έχω στείλει επιστολή στο Δήμαρχο, με φωτογραφίες, για τα πεύκα, να έρθουν να τα κουρέψουν».

 

Οργισμένοι κάτοικοι προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να απομακρύνουν την πυρκαγιά από τις κατοικίες τους καθώς όπως ανέφεραν μπροστά στις κάμερες καλούν την πυροσβεστική αλλά δεν βρίσκουν ανταπόκριση. «Την Πυροσβεστική την έχουμε καλέσει από τις 3 να βοηθήσει, δεν έχει έρθει κανένας. Αυτό τώρα, το πρωί έχει πάρει… είπαν “έχουμε πολλές κλήσεις” -και τέσσερα βυτία του Δήμου είναι στο νεκροταφείο και κάθονται». Δίπλα του, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που καιγόταν, με δυσκολία συγκρατούσε την οργή του.

 

«Πίκρα και πόνο, τίποτα άλλο» αισθανόμαστε λέει μία ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα με δάκρια στα μάτια που είδε το σπίτι της να κινδυνεύει από τις φλόγες.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter