Οργισμένοι οι επιχειρηματίες της Κοζάνης – Επιστολή διαμαρτυρίας προς Μητσοτάκη, Χαρδαλιά

Οργισμένοι οι επιχειρηματίες της Κοζάνης – Επιστολή διαμαρτυρίας προς Μητσοτάκη, Χαρδαλιά

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Χαρδαλιά και τους βουλευτές που εκπροσωπούν το νομό Κοζάνης απέστειλαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι επαγγελματίες και οι έμποροι εκφράζοντας την οργή τους για τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης, κ. Καρακασίδης Παντελής.

Όπως επισημαίνουν, οι δηλώσεις του κ. Καρακασίδη ο οποίος κατηγόρησε μεταξύ άλλων τους επιχειρηματίες ότι ανοίγουν παράνομα και δεν φορούν μάσκα είναι «κατάπτυστες» την ώρα που για 90 ημέρες η αγορά της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται σε στραγγαλισμό, οικογένειες να θέτουν ζήτημα επιβίωσης πια, ενώ κάποιες άλλες επιχειρήσεις υπολειτουργούν βλέποντας τον τζίρο τους σε μηδενικά επίπεδα.

«Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το “τεχνικό λάθος” με τα 53 κρούσματα και την παράταση των αυστηρών μέτρων» επισημαίνουν.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας

Τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης, κ. Καρακασίδης Παντελής, προέβη σε κατάπτυστες, προσβλητικές και άνευ προηγούμενου δηλώσεις εναντίον επιχειρηματιών και εμπόρων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, χαρακτηρίζοντας τους με λίγα λόγια, φιλοχρήματους και ανεύθυνους απέναντι στην υγεία των συμπολιτών τους με ψευδή στοιχεία ότι ανοίγουν παρανόμως τα καταστήματα τους και ότι το 90% των πολιτών δεν φορά μάσκα, όταν την ίδια στιγμή και για 90 ημέρες η αγορά της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται σε στραγγαλισμό, οικογένειες να θέτουν ζήτημα επιβίωσης πια, ενώ κάποιες άλλες επιχειρήσεις υπολειτουργούν βλέποντας τον τζίρο τους σε μηδενικά επίπεδα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το “τεχνικό λάθος” με τα 53 κρούσματα και την παράταση των αυστηρών μέτρων.

Πολίτες και επιχειρηματίες βρισκόμαστε πέρα από τα όριά μας, με την αγωνία μας να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα ενώ τα ψυχικά και οικονομικά αποθέματα υπό του μηδενός.

Απευθυνόμαστε στους 4 βουλευτές που εκπροσωπούν τον νομό μας, όπως επίσης στον κ. Χαρδαλιά και φυσικά στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

(Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε κανένα θεσμικό όργανο, όμως η αγανάκτηση δεν επιτρέπει να γίνουμε αρωγοί στην αφωνία ορισμένων)

– Γιατί δεν ανοίγετε τα καταστήματα με τα ίδια ασφαλή μέτρα που αυστηρά διατηρούν τα Super Market;

– Ποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη για το “τεχνικό λάθος” με όλες του τις προεκτάσεις;

– Πώς θα ανακτήσετε την εμπιστοσύνη μας όταν το διάστημα που κρατάτε κλειστές τις επιχείρησεις μας για να μη μεταδώσουμε ή μας μεταδώσουν τον ιό, στο ίδιο διάστημα ανοίγετε τα σχολεία όπου τα παιδιά όλων μας βρίσκονται σε μια αίθουσα 50τμ ανά 20-30;

Σαν να μην έφταναν αυτά, ρισκάρουμε και την ίδια τους την υγεία κάνοντας μάθημα σε μη προβλεπόμενες συνθήκες που απλώς εσείς επιβάλατε.

– ΔΕΝ θέλουμε την στήριξή σας με δανεικά τα οποία θα εξανεμιστούν με τις υποχρεώσεις μας να έχουν συσσωρευθεί μήνες τώρα.

– ΔΕΝ είμαστε επαίτες να ζητάμε(και μάλιστα έναντι αμοιβής ειδικών 100-200€) για μια “αίτηση” όπου πολλοί θα υποβάλουν αλλά λίγοι θα εγκριθούν να λάβουν.

– ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ

– κι αν δεν μας το επιτρέπετε, απαιτούμε για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις οριζόντια αποκατάσταση του τζίρου μας για τους τελευταίους 12 μήνες και για όσους ακόμη θα μας έχετε εσείς στο pause.

– τέλος, ζητάμε να απομονώσετε όλες εκείνες τις αναξιόπιστες κραυγές κατασυκοφάντισης της περιοχής, οι οποίες θίγουν ανεπανόρθωτα και σε βάθος την ηθική και την υπόληψη των πολιτών και εμπόρων της Π.Ε. Κοζάνης.

Εννοούμε φυσικά όλους εκείνους τους χαρακτηρισμούς που δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ, όπως ο κύριος πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ (ΝΟΔΕ) Π.Ε. Κοζάνης, καθώς επίσης και τα αρμόδια εκείνα όργανα που βάση “τεχνικού λάθους” εμφάνισαν λανθασμένο αριθμό κρουσμάτων, με μοναδικό αντίκτυπο στις ζωές των επαγγελματιών, στις ζωές των ανθρώπων του δημοσίου τομέα, σε όλους τους πολίτες Κοζάνης και Εορδαίας.

Στέλνουμε μήνυμα ενότητας των ιδιοκτητών καταστημάτων, εμπόρων και όλων των υπολοίπων πολιτών, αγωνίας, αλλά κυρίως αγανάκτησης σε συγκεκριμένους ανθρώπους της πολιτικής ηγεσίας και σε πάσα κατεύθυνση.

Η Αξιοπρέπειά μας δεν διχάζεται, ούτε θα γίνει χαλί στο κατώφλι του καταστήματος ή του σπιτιού μας για κανένα πολιτικό υπόδημα. “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ”

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Π.Ε. Κοζάνης να δώσουν ηχηρό παρών συνυπογράφοντας την παρούσα επιστολή, έχοντας πάντα στον νου τους ότι μπροστά μας ο εμπορικός δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πρόκληση της βίαιης και άδικης απολιγνιτοποίησης της περιοχής μας.

Όσοι επιθυμείτε να συνυπογράψετε όλα τα παραπάνω, στείλτε mail στο: storedistress@gmail.com

Υπογράφουν οι κάτωθι επαγγελματίες:

Αλέξανδρος Κωτίδης

Αντιγόνη Μάγγελ

Βάιος Γκίνος

Βασιλική Παπαστάμου

Βασιλική Πέτρου

Γεράσιμος Μπότος

Γεώργιος Ευρενιάδης

Γεώργιος Θεοδοσιάδης

Γεώργιος Σιώμος

Γεώργιος Μπίντζης

Γεώργιος Πουτογλίδης

Γεωργιος Χιονιδης

Δημήτριος Τασσόπουλος

Δημήτριος Τζιμίκας

Δημήτριος Τσακιρίδης

Διαμαντής Ρουσάκης

Ελένη Βασιλειάδου

Ελευθέριος Διαμαντίδης

Ευάγγελος Γεωργίου

Ευάγγελος Παρασκευόπουλος

Ευστράτιος Μελισσαρίδης

Ζαφείρης Κρυσταλλίδης

Θεμιστοκλής Κανλής

Ιγνάτιος Γαβριηλίδης

Ιωάννα Χαλκιδου

Ιωάννα Χαριτίδου

Ιωάννης Κουσίδης

Ιωσήφ Διαμαντίδης

Κατερίνα Χαλκίδου

Κλεάνθης Βασιλακάκης

Κωνσταντίνος Λάλας

Μιχάλης Τσαβδαρίδης

Ναούμα Ξανθόπουλου

Νικόλαος Καραφουλίδης

Νικόλαος Μητσάλης

Όλγα Ράππη

Όλγα Σταματίδου

Παναγιώτης Αλέξης

Παναγιώτης Μουμουλίδης

Παναγιώτης Χατζησσάβας

Παρμενίων Γουγούσης

Πόπη Γεωργιάδου

Στέλλα Γεωργιάδου

Φανή Πατέγου

Φίλιππος Μανίκας

Φωτεινή Ζησιού

Χρηστίνα Πέτρου

Χρήστος Πέτρου

Χρήστος Χριστίδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter