Οργουελικό καθεστώς Μητσοτάκη: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά κατάργηση της τροπολογίας συγκάλυψης των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ (Video)

Οργουελικό καθεστώς Μητσοτάκη: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά κατάργηση της τροπολογίας συγκάλυψης των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ (Video)

Μετά την πολιτική πίεση και την κριτική που άσκησε από βήματος Βουλής ο Γιάννης Ραγκούσης στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Χάρης Καστανίδης ζήτησε στην Ολομέλεια της Βουλής την κατάργηση της σκανδαλώδους τροπολογία που είχε υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ως πρώτο στόχο είχε τη συσκότιση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, από την ΕΥΠ. Αρμόδιες κομματικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως ο κ. Καστανίδης εξέφρασε την «κεντρική άποψη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ», επισημαίνοντας πως όταν ψηφίστηκε η συγκεκριμένη τροπολογία ήταν αδύνατο να προβλεφθούν αυτές οι δυστοπικές συνέπειες.

«Κάτι σάπιο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι σάπιο υπάρχει στην τρίτη ελληνική δημοκρατία που δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο καθημερινά υπονομεύει τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» είπε εισαγωγικά ο κ. Ραγκούσης κατά τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας και λοιπές επείγουσες διατάξεις».

«Επιτελικό παρακράτος διαφθοράς και υποκλοπών»

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβερνητική πλειοψηφία, κάνοντας λόγο για «επιτελικό παρακράτος διαφθοράς και υποκλοπών». «Πλέον, δεν είμαστε οι μόνοι που καταγγέλλουμε ότι στο όνομα του δήθεν επιτελικού κράτους έχετε στήσει ένα επιτελικό παρακράτος διαφθοράς και υποκλοπών. Προχθές ήταν δημοσιογράφος, χθες πολιτικός αρχηγός, αύριο ποιος ξέρει ποιος θα αποκαλυφθεί ότι έχει πέσει θύμα αυτής της οργανωμένα παρακρατικής δραστηριότητας που έχετε επιτρέψει και εν πολλοίς νομιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια» κατηγόρησε και συνέχισε διαβεβαιώνοντας:

«Όταν μας δώσει ο ελληνικός λαός την εντολή να κυβερνήσουμε τη χώρα στις επόμενες εκλογές, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, οι νόμοι και το κοινωνικό συμφέρον, καμιά από αυτές τις έκνομες και παρακρατικές ενέργειες δεν θα μείνει στο απυρόβλητο και το σκοτάδι. Όλα θα έρθουν στο φως και θα μπουν στη δοκιμασία της ποινικής αξιολόγησης».

«Ο αναστοχασμός κ. Καστανίδη να πάει και ένα βήμα παρακάτω…»

Περνώντας στην υπερψήφιση της επίμαχης τροπολογίας από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τον Μάρτιο του 2021, ο κ. Ραγκούσης τόνισε απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης: «Δεκτή η αναφορά περί αναστοχασμού, αλλά ο αναστοχασμός αυτός κ. Καστανίδη πρέπει να πάει και ένα βήμα παρακάτω… Διότι αυτή η τροπολογία έχει ψηφιστεί και με τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ και ορίστε τα αποτελέσματά της».

«Εισηγούμαστε κατάργηση της ρύθμισης»

Εν συνεχεία, ο κ. Καστανίδης ζήτησε και πήρε τον λόγο, καθιστώντας σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά την κατάργηση της τροπολογίας που είχε υπερψηφίσει. «Νεώτερα στοιχεία και από τις καταγγελίες του ΚΚΕ μας οδηγούν στην απόφαση να εισηγηθούμε την κατάργηση αυτής της σχετικής διάταξης» γνωστοποίησε, εξηγώντας: «Αυτό είναι η πολιτική της ευθύνης ενός κόμματος που μπορεί να αναγνωρίσει ότι σε στιγμή που δεν μπορούσε να προδικάσει τέτοιου είδους εξελίξεις, ψήφισε -κατά την άποψή μου- ίσως άστοχα μια τέτοια ρύθμιση».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός συμπλήρωσε πως μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψέγει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά «εσείς συνεννοηθήκατε με την ΝΔ για να τοποθετήσετε δυο μέλη στο ΑΣΕΠ». Έπειτα, ο Γ. Ραγκούσης επανήλθε, χαρακτηρίζοντας «απολύτως θετική εξέλιξη» την ανακοίνωση του κ. Καστανίδη, υπογραμμίζοντας πως «την αποδεχόμαστε με θετικό τρόπο».

Κουβέντα για την ταμπακιέρα από Τσιάρα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε να τοποθετηθεί για το επίδικο, προσπερνώντας όσα έλαβαν χώρα στην Ολομέλεια αναφορικά με την «άρση» της ψήφου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη διαβόητη τροπολογία και το αίτημα για κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης. «Αδιανόητο να δεχθεί κανείς ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία και σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα καταγράφονται τέτοιες μέθοδοι» σχολίασε βολικά για την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη, επικαλούμενος τη σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έχει μετατραπεί σε «καραμέλα» στα χείλη των στελεχών της συμπολίτευσης.

Θύμισε δε πως υπάρχει ήδη προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μετά τη διαπιστωμένη παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη, «ξεχνώντας» το ζήτημα της τροπολογίας που με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια αφαιρεί τη δυνατότητα ενημέρωσης όσων ήταν στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter