Θρηνεί η Αργεντινή για τον Ντιέγκο – Τριήμερο πένθος στη χώρα (Photos)

Θρηνεί η Αργεντινή για τον Ντιέγκο – Τριήμερο πένθος στη χώρα (Photos)

Με δάκρυα στα μάτια οι Αργεντίνοι αποχαιρετούν τον άνθρωπο – σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κι ενώ ο πρόεδρος Φερνάντεζ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τον Ντιεγκίτο.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος κλίνει ιπποτικά το γόνυ και αποχαιρετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος «έφυγε» την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. 

Την απώλεια του Ντιεγκίτο θρηνούν και οι συμπατριώτες του, όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες με τις αντιδράσεις των πολιτών στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μαραντόνα.

Εδώ και λίγες ώρες, άνθρωποι συγκεντρώνονται στα σημεία της πόλης όπου είναι αφιερωμένα στον μύθο του Ντιέγκο (όπως γκράφιτι, αγάλματα και αθλητικά καταστήματα), αλλά και έξω από το σπίτι του στο Μπουένος Άιρες, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του ποδοσφαιρικού τους θεού, αδυνατώντας φυσικά να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Οι εικόνες που έρχονται από την Αργεντινή μέσω του Associated Press είναι χαρακτηριστικές…

Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα

Η κυβέρνηση της Αργεντινής κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, με τον πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντεζ να αποχαιρετά το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα με το εξής μήνυμα: «Μας έφτασες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες απίστευτα χαρούμενους. Ήσουν ο κορυφαίος όλων. Σε ευχαριστούμε που υπήρξες Ντιέγκο. Θα μας λείπεις για όλη μας τη ζωή»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter