Θρήνος για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου

Θρήνος για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος «έφυγε» σήμερα το πρωί (19/3) από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, όσο ακριβώς ήταν και ο αδελφός του Παύλος όταν είχε «φύγει» από την ζωή στις 10 Ιουνίου του 2018 και βύθισε σε πένθος όχι μόνο την οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό…

Ο Θ. Γιαννακόπουλος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Υγεία» από τις 16 Ιανοαρίου, μετά από καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο. Από τότε η κατάστασή του είχε επιβαρυνθεί και την τελευταία εβδομάδα η υγεία του επιδεινώθηκε και σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή. Εκτός από το νοσοκομείο, ανακοίνωση εξέδωσε και η εταιρία ΒΙΑΝΕΞ της οικογένειας Γιαννακόπουλου που ανέφερε: «Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Θανάσης έχασε τον Παύλο αλλά και τον δεύτερο αδερφό του, Κώστα, το 2018 μέσα σε 40 ημέρες, κάτι που επηρέασε την ψυχολογία του. «Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή κι η μοίρα τα έφερε έτσι που τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες» είχε δηλώσει λίγες ημέρες μετά…

Ποιος ήταν

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Μαζί με τον αδελφό του Παύλο σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική. Το 1960 ίδρυσε την εταιρία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ με έδρα στη οδό Σωκράτους. Σταδιακά κατάφερε να εξασφαλίσει για την αντιπροσωπείες πολλών μεγάλων ξένων παραγωγών φαρμάκου (Roussel, Boots, Sigma Tau, Alcon, Merck, Jannsen και της ιαπωνικής Takeda), το 1971. Ασχολήθηκε επίσης με το εμπόριο μπανάνας, το οποίο εκείνη την εποχή, κατά τη χούντα, ελεγχόταν αυστηρά από το κράτος.

Σε ότι είχε να κάνει με τον αθλητισμό, η αγάπη του Θανάση για τον Παναθηναϊκό ήταν παθολογική και βρισκόταν πάντα στα γήπεδα, δίπλα σε όποιο τμήμα του συλλόγου είχε αγώνα. Εκτός από τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ και μέλος της επιτροπής Κυπέλλου.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Aνέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τις επιτελικές θέσεις στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά παρέμενε κοντά στην ομάδα με συχνότατη παρουσία στα παιχνίδια, ακόμα και τις προπονήσεις.

«Με τη σημαία του Παναθηναϊκού»

Κανείς στον σύλλογο δεν θα ξεχάσει τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν σε μια γιορτή του Παναθηναϊκού, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, πήρε κάποια στιγμή το μικρόφωνο και είπε με τρεμάμενη φωνή στους φίλους της ομάδας: «Θέλω να με ακούσετε με λίγη ησυχία. Θέλω να κάνω μία παραίνεση και μία παράκληση: Όταν πεθάνω, να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού», προκαλώντας ανατριχίλα σε όλους.

Εκτός αυτού όμως, ο Θ. Γιαννακόπουλος θα μείνει στην «πράσινη» ιστορία μαζί με τον αδελφό του, Παύλο, ως οι δύο παράγοντες που έκαναν τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρώπη. Ακόμα μνημονεύονται οι απίστευτες για τα ελληνικά -και όχι μόνο- δεδομένα μεταγραφές μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου μπάσκετ όπως του Ντομινίκ Γουίλκινς, του Μπάιρον Σκοτ, του Ντίνο Ράτζα, του Νίκου Γκάλη, του Στόγιαν Βράνκοβιτς, του Σάσα Βολκόφ, του Ντέγιαν Μποντιρόγκα, του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Ζέλικο Ρέμπρατσα, του Φάνη Χριστοδούλου, του Παναγιώτη Γιαννάκη, του Τζον Σάλεϊ, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του Όντεντ Κάτας. Κοντά σε αυτούς τα δύο αδέλφια έφεραν και προπονητές παγκοσμίου βεληνεκούς όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς.

Η Παναθηναϊκή Συμμαχία

Ανακοίνωση για τον χαμό ου Θ. Γιαννακόπουλου εξεδώσε και η “Παναθηναϊκή Συμμαχία” στην οποία αναφέρει: «Η Παναθηναϊκή Συμμαχία με μεγάλη συντριβή αποχαιρετά τον δικό μας άνθρωπο, τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η ψυχή του Παναθηναϊκού, την οποία ενσάρκωνε ο Θανάσης, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Τα θερμά συλλυπητήριά μας σε όλη την οικογένειά του. Ελπίζουμε κάθε νεώτερος παράγοντας του Παναθηναϊκού να έχει ως οδηγό του το πνεύμα του Παύλου και του Θανάση».

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός

Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του εμβληματικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, εξέφρασε με ανακοίνωση του, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός στην οποία αναφέρει:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter