Θρήνος στη Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην οικογένεια που πνίγηκε στον Γεροπόταμο

Θρήνος στη Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην οικογένεια που πνίγηκε στον Γεροπόταμο

Σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτησαν το πρωί σήμερα συγγενείς και φίλοι την 58χρονη Μαρία Χατζηπάνου και την 20χρονη κόρη της Μαριλένα Τζαγκαράκη, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας, στις Άνω Αρχάνες.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» αποχαιρετώντας τις δύο γυναίκες που έμελλε να χάσουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μαζί με την άλλη κόρη της 58χρονης και το σύζυγό της.

Στις 4 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαννακάκη και της 30χρονης συζύγου του, Ροδούλας Τζαγκαράκη, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κρούστα.

Η απίστευτη τραγωδία, που ξεκλήρισε δύο οικογένειες και συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα το πανελλήνιο, έχει βυθίσει σε ανείπωτο πένθος την ευρύτερη περιοχή των Αρχανών, από όπου κατάγονταν οι 3 από τους 4 επιβαίνοντες του μοιραίου οχήματος.

H ύστατη προσπάθεια

Στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο χθες Δευτέρα, διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, καθώς εκεί βρίσκονταν οικείοι των αγνοουμένων. Παρών ήταν και ο πατέρας του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – κλήθηκε να αναγνωρίσει τη σορό του αδικοχαμένου του γιου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, τα παράθυρα του οχήματος βρέθηκαν κλειστά. Ωστόσο, βρέθηκε σπασμένο το τζάμι από την πλευρά του πορτμπαγκάζ. Αυτό ενδεχομένως οφείλεται στις ύστατες προσπάθειες που έκανε – σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη – ο γιος του για να σώσει την οικογένειά του και τον ίδιο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το χρονικό

Ο Κώστας Γιαννακάκης ξεκίνησε μαζί με τη σύζυγό του από το Καλό Χωριό Μεραμπέλου, όπου διέμενε η οικογένεια, με προορισμό τη Μεσαρά, για να παρευρεθούν σε γάμο. Το ζευγάρι έκανε παράκαμψη μεταβαίνοντας στις Αρχάνες για να παραλάβει τη μητέρα της Ροδούλας, Μαρία Χατζηπάνου, καθώς και τη μικρότερη αδερφή της, Μαριλένα Τζαγκαράκη.

Οι τέσσερίς τους έφτασαν στο κέντρο διασκέδασης, στην ευρύτερη περιοχή του Πετροκεφαλίου, στη Μεσαρά. Αφού διασκέδασαν για λίγες ώρες, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις εκλιπόντες (σ.σ. εκτιμάται ότι στο τιμόνι βρισκόταν είτε ο 29χρονος, είτε η γυναίκα του) βρέθηκε στο επίμαχο πέρασμα, όπου διασταυρώνεται ο δρόμος με το ρέμα του Γεροπόταμου.

Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο βρέθηκε ξαφνικά “παγιδευμένο” στο εν λόγω σημείο, καθώς – όπως εκτιμάται – η στάθμη του νερού έφτανε τουλάχιστον το ένα μέτρο. Η συγκεκριμένη “διάβαση” αποτελεί μία από τις πολλές που “κόβουν” κάθετα τον Γεροπόταμο. Οι εν λόγω οδικές “αρτηρίες” είναι γνωστές στους ντόπιους, οι οποίοι γνωρίζουν πότε είναι επικίνδυνο και πότε όχι να τις διασχίσουν.

Εντούτοις, άνθρωποι οι οποίοι δεν κατάγονται από την περιοχή και ενδεχομένως περνούσαν για πρώτη φορά από το επίμαχο σημείο δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ότι από εκεί περνά ποτάμι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter