Θρήνος στο Ηράκλειο: «Έσβησε» 5χρονο κοριτσάκι από μηνιγγίτιδα

Θρήνος στο Ηράκλειο: «Έσβησε» 5χρονο κοριτσάκι από μηνιγγίτιδα

Θλίψη, πόνο και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός πεντάχρονου κοριτσιού, που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και εξέπνευσε λίγες ώρες μετά.

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Μανώλης Γαλανάκης έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου για το περιστατικό, ενώ εκείνο το οποίο αναμένεται είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δείξουν τι ακριβώς συνέβαινε με το παιδί και αν τα σενάρια περί μηνιγγίτιδας, επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν. Ο θάνατος του μικρού κοριτσιού που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο στην περιοχή των Μεσαμπελιών Ηρακλείου και είχε πάει κανονικά στο σχολείο την περασμένη Παρασκευή, έχει προκαλέσει σοκ στην περιοχή, με αρκετούς γονείς σήμερα, να αποφασίζουν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστα Θεοφάνους: «Το σχολείο λειτούργησε κανονικά, ωστόσο κάποιοι γονείς που γνώριζαν για το τραγικό περιστατικό, δεν έφεραν στο σχολείο τα παιδιά τους. Πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε με το νομίατρο, η οδηγία που λάβαμε ήταν να δοθεί στα παιδιά του τμήματος που φοιτούσε τα άτυχο κοριτσάκι, χημειοπροφύλαξη για προληπτικούς λόγους. Επιπλέον μας διαβεβαίωσαν δεν απαιτείται απολύμανση, αλλά θα εφαρμοστεί ο κανονικός καθαρισμός που γίνεται καθημερινά στο νηπιαγωγείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες το 5χρονο κορίτσι αρχικά μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο η επιδείνωση της κατάστασής του, επέβαλε τη μεταφορά του στην ΜΕΘ Παίδων, όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter