Οριακή η σχέση Ε.Ε-Ιταλίας – Ο Μοσκοβισί προσπαθεί να μπλοκάρει μέτρα εναντίον της λόγω προϋπολογισμού

Οριακή η σχέση Ε.Ε-Ιταλίας – Ο Μοσκοβισί προσπαθεί να μπλοκάρει μέτρα εναντίον της λόγω προϋπολογισμού

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι εργάζεται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η Ιταλία να υποστεί κυρώσεις για το σχέδιο προϋπολογισμού της για το 2019, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το Παρίσι και τη Ρώμη.

Ο Γάλλος Επίτροπος επανέλαβε παράλληλα ότι η αναμενόμενη παρέκκλιση της Γαλλίας από το όριο 3% του ΑΕΠ, που θέτει η ΕΕ για το δημοσιονομικό έλλειμμα, στον προϋπολογισμό της του ερχόμενου έτους είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό, αν συνιστά μόνον κάτι το προσωρινό και ως εκ τούτου δεν θα έχει ως συνέπεια την επιβολή προστίμων.

“Εργάζομαι σκληρά, σχεδόν νυχθημερόν (…) για να μην υποστεί κυρώσεις ούτε η Ιταλία. Έχω ελπίδες”, σημείωσε σήμερα μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό RTL.

“Εργαζόμαστε αδιάκοπα στο πλαίσιο ενός διαλόγου, ώστε η Ιταλία να μπορέσει να φέρει σε πέρας τις πολιτικές που θέλει, σεβόμενη παράλληλα τους κανόνες”, πρόσθεσε.

“Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό με θετική διάθεση επειδή στην πράξη όχι μόνον δεν μου αρέσουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά ούτε η αδικία”, σημείωσε, διαψεύδοντας ότι η Γαλλία χαίρει ευνοϊκής μεταχείρισης ενώ προβλέπει έλλειμμα 3,2% το 2019, ενώ αυτό της Ιταλίας ανέρχεται σε 2,04%.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μοσκοβισί είχε ζητήσει από την Ιταλία να καταβάλλει επιπρόσθετες προσπάθειες για τον προϋπολογισμό της για το 2019 και είχε εξηγήσει και πάλι αναφερόμενος στο γαλλικό έλλειμμα ότι μια “προσωρινή, περιορισμένη και κατ’εξαίρεση” παρέκκλιση από τον ευρωπαϊκό κανόνα που περιορίζει το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας στο 3% του ΑΕΠ της είναι κάτι το οποίο “μπορεί να γίνει κατανοητό”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter