Θριαμβεύτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες η Ρίβερ Πλέιτ

Θριαμβεύτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες η Ρίβερ Πλέιτ

Η Ρίβερ Πλέιτ είναι η νικήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες για το 2018, με τη μεγάλη ομάδα του Μπουένος Άιρες να φτάνει στον τέταρτο τίτλο της στη διοργάνωση, αφήνοντας στους έξι την άσπονδη αντίπαλό της Μπόκα Τζούνιορς.

Η ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο νίκησε στην παράταση με 3-1 τους «Χεϊνέσες», στον δεύτερο τελικό, που διεξήχθη στη Μαδρίτη και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου παιχνιδιού στο «Μπομπονέρα» πανηγύρισε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ της Νότιας Αμερικής.

Το πάθος και η δύναμη κυριάρχησαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπως είχε συμβεί και στην αναμέτρηση του «Μπομπονέρα», στον πρώτο τελικό. Γκαγιάρδο και Σελότο είχαν εστιάσει στην τακτική και δεν ήθελαν ρίσκα, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι λιγοστές. Σε μια απ΄ αυτές, στο 44ο λεπτό, ο Ντάριο Μπενεντέτο πήρε την έξοχη κάθετη πάσα του Νάντες και φτάνοντας προ του Αρμάνι τον πλάσαρε για το 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μιλιονάριος» ήταν πιο επιθετικοί, είχαν μια πολύ καλή στιγμή με το σουτ του Νάτσο Φερνάντες να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Εστεμπάν Αντράντα στο 49΄ και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση με τον Λούκας Πράτο, στο 68ο λεπτό.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος 1-1 και οδηγήθηκε στην παράταση, αφού στο Κόπα Λιμπερταδόρες δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ. Εκεί, η ανοησία του Μπάριος στο δεύτερο λεπτό του έξτρα ημίωρου άφησε την Μπόκα με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα για πολύ σκληρό φάουλ. Η Ρίβερ πίεσε στη συνέχεια και τελικά βρήκε το γκολ του τίτλου στο 109΄ με φανταστικό σουτ του Χουάν Κιντέρο, για να γράψει απλώς σε άδεια εστία το τελικό 3-1 ο Πίτι Μαρτίνες, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ (73΄ Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Πόνσιο (58΄ Κιντέρο), Φερνάντες (111΄ Τζουκουλίνι), Έντσο Πέρες, Παλάσιος (97΄ Άλβαρες), Μαρτίνες, Πράτο.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (Γκιγιέρμο Σελότο): Αντράντα, Ολάσα, Μπουφαρίνι (111΄ Τέβες), Μαγκαλιάν, Ισκέρδος, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες (89΄ Γκάγκο), Βίγια (96΄ Χάρα), Μπενεντέτο (62΄ Άμπιλα), Παβόν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter