Θριαμβολογίες και παραλογισμοί από τον Άδωνη «Στο δεύτερο κύμα πάμε καλύτερα, μόνο που έχουμε περισσότερους θανάτους»

Θριαμβολογίες και παραλογισμοί από τον Άδωνη «Στο δεύτερο κύμα πάμε καλύτερα, μόνο που έχουμε περισσότερους θανάτους»

Συνεχίζει τους πανηγυρισμούς ο Άδωνης Γεωργιάδης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας παρά το γεγονός πως ο αριθμός των νεκρών ήταν για ακόμα μία φορά τριψήφιος χθες Τρίτη. 

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «άδειασε» την Τρίτη τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέγοντας πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, ο Άδωνης Γεωργιάδης επανέλαβε σήμερα τα περί εξαιρετικής εικόνας της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες στο μέτωπο της πανδημίας, παρότι τα ίδια τα στοιχεία που επικαλείται δείχνουν έντονα ανοδική τάση θανάτων στην Ελλάδα, πολύ χειρότερη από άλλες χώρες της ΕΕ.

Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης πάει και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως στο δεύτερο κύμα η Ελλάδα τα πάει πολύ καλύτερα, μόνο που έχουμε περισσότερους θανάτους. 

«Ο ΠΟΥ έχει θεσπίσει έναν δείκτη… είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο. Και με βάση αυτό κατατάσσονται οι χώρες…. Ε τι βγήκα και είπα και πέσατε επάνω να με φάτε; Ότι σε αυτόν το δείκτη που θεωρείται παγκοσμίως ο πιο αντικειμενικός, η Ελλάδα πηγαίνει καλά και μάλιστα στο δεύτερο κύμα τα πηγαίνει πηγαίνει καλύτερα από ότι στο πρώτο παρά την γενική εικόνα. Βέβαια το δεύτερο κύμα επειδή είναι σφοδρότερο έχει πολύ περισσότερους νεκρούς, δυστυχώς!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Μάλιστα συνέχισε να υπερηφανεύεται για τα…  κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης, για τις γεμάτες ΜΕΘ, τις ελλείψεις σε προσωπικό για τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων λέγοντας πως παίρνει συγχαρητήρια καθημερινά από τους ξένους επενδυτές. «Κάθε μέρα μιλάω με δύο και τρία fund από το εξωτερικό. Στο λόγο της τιμής μου, στην έναρξη κάθε συζητήσεως οι άνθρωποι από το εξωτερικό -είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Αυστραλία είτε από το Ηνωμένο Βασίλειο- μόλις ξεκινά η συζήτηση το πρώτο που μου λένε είναι “μπράβο στην Ελλάδα που τα πάει τόσο καλά στην πανδημία. Έτσι ξεκινάνε, όλοι”» 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε 2.500 θανάτους», ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο συμφωνεί αλλά το βρίσκει και απολύτως λογικό πως «αν έχεις 5.000 κρεβάτια ΜΕΘ και τα γεμίσεις, θα έχεις περισσότερους θανάτους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter