Θρίαμβος Μπότας στη Ρωσία

Θρίαμβος Μπότας στη Ρωσία

Ο Φινλανδός έκανε την παρθενική νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα 1

Η μετεγγραφή στην παντοδύναμη Μercedes -στο πόστο του απόμαχου πια πρωταθλητή Νίκο Ρόσμπεργκ φαίνεται ότι θα αποδειχθεί ευεργετική για την καριέρα του Βάλτερι Μπότας.

Ο 27χρονος Φινλανδός (ο οποίος έτρεξε τα προηγούμενα 4 χρόνια με μονοθέσιο της Williams) πέτυχε στο Γκραν Πρι της Ρωσίας στο Σότσι την παρθενική νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα 1, αφήνοντας πίσω του τις Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ράικονεν και την «ομόσταυλη» Mercedes του περυσινού φιναλίστ, Λιούις Χάμιλτον.

Ο Μπότας κάλυψε τη διαδρομή σε 1ω28:08.743, ενώ ο Φέτελ τερμάτισε μόλις 0.617 δευτερόλεπτα πίσω του και ο Ράικονεν 11’’ αργότερα. Ο Μεξ Φερστάπεν έμεινε 5ος με Red Bull, μπροστά από τις δύο Force India των Σέρχιο Πέρες, Σεμπαστιάν Οκόν και την Renault του Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εγκατέλειψαν.

Στη βαθμολογία των οδηγών, μετά το 4ο Γκραν Πρι της χρονιάς, ο Φέτελ προηγείται με 86 βαθμούς, έναντι 73 του Χάμιλτον, 63 του Μπότας, 49 του Ράικονεν, 35 του Φερστάπεν και 22 των Ρικιάρντο, Πέρες.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes προηγείται της Ferrari με βραχεία κεφαλή, 136 έναντι 135, ενώ η τρίτη Red Bull Racing έχει 57 βαθμούς.

Η επόμενη κούρσα θα γίνει στις 14 Μαΐου στην Ισπανία, ενώ ακολουθεί το Μονακό στις 28 του ίδιου μήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter