«Θρίλερ» με το Noor 1: Μετάθεση ζήτησε και 3ος ανακριτής

«Θρίλερ» με το Noor 1: Μετάθεση ζήτησε και 3ος ανακριτής

Δεν στεριώνει ανακριτή η υπόθεση με το ναρκόπλοιο Noor 1. Η πρώτη ανακρίτρια μετατέθηκε, η δεύτερη μετανάστευσε και τώρα, ο τρίτος ανακριτής που έχει στα χέρια του την υπόθεση ζητά κι αυτός μετάθεση

«Εντυπωσιακή» -που θυμίζει θρίλερ- είναι η υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1 στο οποίο εμπλέκεται το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς οι ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση, ο ένας μετά τον άλλο, είτε ζητούν μετάθεση, είτε μεταναστεύουν!

  • Η αρχή έγινε με την πρώτη ανακρίτρια που παρέλαβε τον φάκελο για το ναρκοπλοίο, Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα.
  • Στη συνέχεια η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία την διαδέχθηκε, όχι μόνο παραιτήθηκε από το σώμα αλλά μετανάστευσε και στις ΗΠΑ! 
  • Κι όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (22/6) η εκπομπή «Δίκη στο OPEN», και ο τρίτος ανακριτής, που πήρε στα χέρια του την υπόθεση, Γιάννης Πετρόπουλος ζήτησε μετάθεση από την Αθήνα για τη Χαλκίδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο ειδικός ανακριτής Πειραιά, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε την παράλληλη έρευνα, ζήτησε μετάθεση.

Ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στους ανωτέρους του για να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους. Η τύχη του αιτήματός του θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες.

Σημειωτέον, ότι ο ανακριτής Πετρόπουλος είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου των δικογραφιών, αλλά το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο.

Απορρίφθηκε κι άλλη άρση απορρήτου

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε η προηγούμενη «Δίκη στο OPEN», η ανακρίτρια της υπόθεσης Καλλιόπη Μάντακα είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενός μάρτυρα, ο οποίος επί δυόμιση χρόνια προσπαθεί να καταθέσει. Κι όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το σχετικό αίτημα με βούλευμα. Και σε άλλη περίπτωση, πάντως, δεν έγινε δεκτή η άρση απορρήτου από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά στην έρευνα για το Noor 1. 

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα είχε ζητήσει να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό τού ισοβίως καταδικασθέντα, Μάκη Γιαννουσάκη, το οποίο βρέθηκε στη φυλακή. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημά της, αλλά έγινε αναίρεση. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα βρέθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό του Γιαννουσάκη. Άρχισαν να ερευνώνται από την πρώτη ανακρίτρια του Noor 1, Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία προτού ολοκληρώσει το έργο της μετατέθηκε…

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης: Πήρε κλίση το Noor 1

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter