Θρίλερ στην Κρήτη: Τουρίστας βρήκε ανθρώπινο σκελετό σε σακούλα (Photo)

Θρίλερ στην Κρήτη: Τουρίστας βρήκε ανθρώπινο σκελετό σε σακούλα (Photo)

Σε αστυνομικό, με αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προεκτάσεις, θρίλερ εξελίχθηκε υπόθεση ανεύρεσης οστών προερχόμενων από ανθρώπινο σκελετό.

Ένας τουρίστας βρήκε την περασμένη Παρασκευή μια σακούλα με οστά και υποψιαζόμενος ότι επρόκειτο για ανθρώπινο σκελετό, πήρε ένα μηριαίο οστό και επιδεικνύοντάς το, ενημέρωσε επιχειρηματία που κάνει εκδρομές με πλοιάριο στη Χρυσή, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και το Τμήμα Ασφάλειας στην Ιεράπετρα, αποστέλλοντας, ηλεκτρονικά, σχετικές φωτογραφίες του ευρήματος.

Ύστερα από σχετική συνεννόηση της Αστυνομίας με το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και κατόπιν επικοινωνίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, αστυνομικοί, λιμενικοί μαζί και ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Παπαδάτος, ο οποίος βρισκόταν στην Ιεράπετρα, μιας και συνεχίζει τη μελέτη πάνω στα ευρήματα της αρχαιολογικής ανασκαφής που κάνει στη θέση Γαϊδουροφάς, στην Ανατολή, μετέβησαν με σκάφος του Λιμενικού, την ίδια μέρα, στη Χρυσή.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού, για τον επιπλέον λόγο ότι η ίδια είναι υπεύθυνη αρχαιολογικής ανασκαφής που είναι σε εξέλιξη πάνω στη Χρυσή. Όμως την ώρα που ειδοποιήθηκε και λόγω της επείγουσας ανάγκης μετάβασης των αστυνομικών οργάνων στη Χρυσή, παρακάλεσε τον κ. Παπαδάτο να μεταβεί στο νησί, αφού ο ίδιος έχει αρκετή εμπειρία από ανασκαφή αρχαίων τάφων με οστά.

Γιατί, το βασικό και αγωνιώδες ερώτημα, που ετέθη εξ αρχής, με την επίδειξη του οστού που παραδόθηκε στις λιμενικές αρχές, ήταν αν αυτό ανήκε σε σύγχρονο σκελετό, οπότε θα έπρεπε να ξεκινήσει έρευνα που θα αφορούσε πιθανή εγκληματική ενέργεια ή σε αρχαίο σκελετό, οπότε ενέπιπτε στην αρμοδιότητα της Αρχαιολογίας! Και σ’ αυτό, μόνο ένας εμπειρογνώμων αρχαιολόγος θα μπορούσε να απαντήσει.

Από την αυτοψία που έγινε στη θέση, όπου ο αλλοδαπός τουρίστας εντόπισε τα οστά, οι Αστυνομικοί και οι Λιμενικοί βρήκαν κάτω από θάμνο, μια σακούλα απορριμμάτων η οποία περιείχε πολλά οστά. Η σακούλα βρέθηκε κοντά στο φυλάκιο που είχε κτίσει το Δασαρχείο, στο νησί. Από την πρώτη καταμέτρηση, εκτιμήθηκε ότι τα οστά ανήκαν σε περισσότερους από έναν ανθρώπινο σκελετό! Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένας σχεδόν πλήρης ανθρώπινος σκελετός, από τον οποίο έλειπαν μόνο κάποια οστά από τα άνω άκρα.

Η σακούλα, από τη φθορά που είχε υποστεί το πλαστικό υλικό, εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να είχε τοποθετηθεί εκεί τουλάχιστον 3 – 4 χρόνια πριν…

H προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού είπε πως μετά τις απαραίτητες εξετάσεις κατέληξαν πως τα ανευρεθέντα οστά, ότι δεν ανήκουν σε σύγχρονο σκελετό. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι αυτά ανάγονται στην ενετική ή στη βυζαντινή περίοδο, άρα είναι ηλικίας τουλάχιστον 400 ετών και άνω..

Πηγή: flashnews.gr – anatolh.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter