«Θρίλερ» στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Επιστρέφει τελικά στον Πειραιά με 12 κρούσματα κορονοϊού

«Θρίλερ» στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Επιστρέφει τελικά στον Πειραιά με 12 κρούσματα κορονοϊού

Όπως αναφέρεται, θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν μέλη του πληρώματος.

Στον Πειραία αναμένεται με εντολή της Πολιτικής Προστασίας το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, με το οποίο η Ελλάδα, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι το πλοίο θα επέστρεφε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Αιτία της επιστροφής του πλοίου, τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν και τα οποία σήμαναν συναγερμό. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να “βγαίνουν” θετικά στον κορoνοϊό.

Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει πάνω από 1000 επιβάτες.

Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ.

Στο κρουαζιερόπλοιο, (το οποίο πριν από την εντολή κατάπλου στον Πειραιά βρισκόταν στα ανοιχτά της Μήλου) επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στον covid 19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Διαβάστε επίσης: Κέρκυρα: Έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» στο λιμάνι του νησιού έπειτα από 6 μήνες

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Λουμπούνη που μίλησε στο neakriti.gr «έχουμε ενημερωθεί για το κρουαζιερόπλοιο και το πλήρωμα περιμένει οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις κινήσεις που θα ακολουθηθούν. Το σχέδιο αναφέρει ότι πιθανόν θα επιστρέψει στο Ηράκλειο. 12 μέλη του πληρώματος από τα 150 στα οποία έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος βρέθηκαν θετικά. Έτσι και τα 12 άτομα και οι στενές επαφές τους έχουν απομονωθεί».

Πηγή: cretalive.gr, neakriti.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter