Οριστικά κεκλεισμένων των θυρών οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Οριστικά κεκλεισμένων των θυρών οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Μπροστά σε άδειες κερκίδες θα διεξαχθούν, οριστικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Τη σοκαριστική απόφαση, που αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τον προϋπολογισμό των Αγώνων και φυσικά για τη συνολική αύρα τους.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή της ΔΟΕ, αφού τα καθημερινά κρούσματα στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο πλησιάζουν τα 1000, με αυξητική τάση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η Περιφέρεια του Τόκιο κηρύχτηκε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων Covid-19. Οι αριθμοί των τελευταίων ημερών είναι οι χειρότεροι του τελευταίου διμήνου.

Υπολογίζεται ότι ο συναγερμός στις μεγαλουπόλεις θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν στις 8μμ και δεν θα σερβίρουν αλκοόλ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου. Στην Ιαπωνία ακούγονται όλο και εντονότερες εκκλήσεις για αναβολή ή ματαίωση του εγχειρήματος.

Η αρχική απόφαση, που ελήφθη πριν από έναν μήνα περίπου, ήταν να χρησιμοποιηθεί το 50% της χωρητικότητας των κερκίδων, με «πλαφόν» τους 10.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα προσδοκώμενα έσοδα από τα εισιτήρια, πριν την πανδημία, υπολογίζονταν σε 815 εκατομμύρια δολάρια. Ο προϋπολογισμός των Αγώνων έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί και αγγίζει τα 15 δις.

Η άφιξη ξένων επισκεπτών για τους Αγώνες έχει απαγορευτεί και τα προαγορασμένα εισιτήρια εξαργυρώθηκαν, ενώ ματαιώθηκε και η Λαμπαδηδρομία.

Ωστόσο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπολογίζεται να διεξαχθούν με 11.000 αθλητές, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτόν τον αριθμό οι Παραολυμπιακοί που θα ακολουθήσουν.

Η Ιαπωνία έχει μείνει πολύ πίσω στο πρόγραμμα εμβολιασμού (περίπου 15% του συνολικού πληθυσμού), επειδή ο εθνικός οργανισμός υγείας απαίτησε να διενεργηθούν πρόσθετα εργαστηριακά τεστ στα εμβόλια που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες.

Συνολικά η χώρα έχει θρηνήσει περίπου 14.900 θανάτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter