Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ
Ο κύβος ερρίφθη για τις ημερομηνίες των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ  εισηγείται ομόφωνα εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο μεταξύ των (προσώρας) των τεσσάρων διεκδικητών – η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης – και στις 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο μεταξύ των δυο που θα επικρατήσουν.
Οι διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής από τη βάση προχωρούν. Όπως όλα δείχνουν, βγήκε «λευκός καπνός» από την Χαριλάου Τρικούπη, ώστε τουλάχιστον ως προς τις εκλογικές ημερομηνίες της εσωκομματικής μάχης, να μην υπάρξουν περαιτέρω τριβές.
Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στις 3 Οκτωβρίου 2020 αναμένεται να επικυρωθεί η πρότασης της  Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης.
Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, αναμένεται να είναι ζωηρός ο διάλογος μεταξύ των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, καθώς υπάρχουν διαφορετικά πολιτικά σχέδια για την επόμενη μέρα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και  για την εκλογική επιρροή του ΚΙΝΑΛ.
Παράλληλα, είναι ακόμη ανοιχτά  διαδικαστικά ζητήματα  που αφορούν στην διασφάλιση της διαφάνειας των εσωκομματικών εκλογών.  Οι κάλπες θα στηθούν αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί  οι όροι για την αυτοπρόσωπη ψηφοφορία των εκλογέων και η on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
Επίσης, πρέπει να αποφασιστεί αν υπάρξει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αλλά και να διασαφηνισθεί το μητρώο μελών για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων αλλά και τη συμμετοχή των εκλογέων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2017, κατά την διαδικασία εκλογής της ηγεσίας ενιαίου πολιτικού φορέα τότε, όταν είχε εκλεγεί η Φώφη Γεννηματά επικεφαλής του, είχαν μετάσχει 212.000 μέλη και φίλοι ως εκλογείς.

Παράλληλα, θα αποφασιστεί και το ζήτημα των τηλεμαχιών για τους υποψηφίους, σε κανάλια εθνικής εμβέλειας και άλλες διαδικασίες προβολής για τους διεκδικητές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter