Οριστικοποιήθηκε η είσοδος της Μαριάννας Λάτση στην κατασκευαστική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Οριστικοποιήθηκε η είσοδος της Μαριάννας Λάτση στην κατασκευαστική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Επιβεβαιώθηκε προ ολίγου, όπως μετέδωσε και το πρακτορείο Bloomberg η απόσυρση του ολλανδικού κατασκευαστικού fund Reggerborgh από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με αποδέκτες όπως είχε γράψει και χθες το documentonews.gr το family office της Μαριάνα Λάτση αλλά και του έτερου μετόχου Γιώργου Περιστέρη.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg έγινε μεταβίβαση 3,24 εκατομμυρίων μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό 32 εκατομμυρίων ευρώ στις 11:26 ώρα Ελλάδας με τιμή δέκα ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό των Ολλανδών θα επιμεριστεί στην Μαριάννα Λάτση και τον Γιώργο Περιστέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Περιστέρη θα ενισχύσει το ποσοστό της σε πάνω από 30%, χωρίς να υπερβεί το 33%.

Εταιρείες συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση αναμένεται να αποκτήσουν πέριξ του 8%. Επισήμως, δεν υπάρχει τρίτος ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Reggeborgh: Πουλάμε το σύνολο της συμμετοχής στη ΓEΚ Τέρνα

Η Reggeborgh Invest από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι «μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία.

Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%.

Η Reggeborgh Invest καταλήγει στην ανακοίνωση ότι θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα, γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

Η Reggeborgh υπήρξε παθητικός μέτοχος στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επί σειρά ετών, αφήνοντας την άσκηση διοίκησης στο Δ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ από το 2020 δήλωσε το “παρών” στον όμιλο της Ελλάκτωρ αποκτώντας άμεσο ποσοστό της τάξης του 14,17% και call option για απόκτηση επιπλέον ποσοστού ύψους 12,5%, (από τον κ. Λ. Μπόμπολα), και εν τέλει επικράτησε στο proxy war της 27η Ιανουαρίου 2021, τοποθετώντας διοίκηση επιλογής της.

Η προφανής σύγκρουση συμφερόντων, δεδομένου ότι οι δύο κατασκευαστικοί όμιλοι διεκδικούν κοινά έργα υποδομών (γεγονός που προκάλεσε επίσημα την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όσο και την κυοφορούμενη αντίδραση του ανταγωνισμού), εξηγεί εν μέρει τη στρατηγική επιλογή του Reggeborgh Invest.

«Δώρο» Μητσοτάκη προς Μαριάννα Λάτση

Της κίνησης αυτής προηγήθηκε η «διευκόλυνση» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς το μεγάλο κεφάλαιο καθώς ο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και προβλέπει γενναία φορολογικά κίνητρα για τα family offices.

Οι εν λόγω εταιρείες θα απολαμβάνουν πραγματικό φορολογικό συντελεστή 1,7% και μηδενικό ΦΠΑ για τις εγχώριες συναλλαγές.

Διαβάστε επίσης: Γενναίο δώρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Μαριάννα Λάτση, ενώ ο πολίτης πληρώνει το μάρμαρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter