Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης (Photos)

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης (Photos)

Ορκίστηκαν σήμερα το απόγευμα τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό.

Η ορκωμοσία, έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Θάνος Μωραΐτης, ο νέος υφυπουργός Υποδομών και ο Άγγελος Τόλκας, ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώπιον του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη.

Στη συνέχεια, πολιτικό όρκο έδωσαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, η Σία Αναγνωστοπούλου, που αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπαρκας.

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης. Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι’ αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.

«Ήμουν το καλοκαίρι του ’15 πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (σ.σ. εννοεί σε υπουργική θέση). Μεγάλη μου τιμή που με εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός. Ελπίζω να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι ο καλπασμός της Ακροδεξιάς και το Brexit», είπε στις κάμερες η Σία Αναγνωστοπούλου.













Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter