Ορκίζεται στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ορκίζεται στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ορκιστεί πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 10:00 το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση τα τελικά αποτελέσματα. 

Ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε στον κ. Βούτση πως έχει καταμετρηθεί το 99,86% και το εναπομένων ποσοστό αφορά των ετεροδημοτών.

Όπως είπε ο κ. Ρουπακιώτης «με βάση τα ποσοστά αυτά είναι σταθερά απόλυτα, πρώτον η δύναμη των κομμάτων, δεύτερον οι έδρες που παίρνει κάθε κόμμα. Άρα δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Το μόνο που μένει είναι ότι ακόμα καταμετρώνται οι σταυροί σε ορισμένους υποψηφίους. Αυτό θα τελειώσει εντός της ημέρας».

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής για το περιστατικό στα Εξάρχεια όπου εκλάπη η κάλπη αλλά όπως είπε αυτό συνέβη και το 2012 και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Διευκρίνισε δε πως θα επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία της επόμενη Κυριακή.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τα παραδώσει.

Στη συνέχεια μετά την ανακοίνωση προς τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή, θα δοθεί στον κ. Μητσοτάκη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα επακολουθήσει στις 13:00, η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού.

Επίσης, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη έτοιμη και την Τρίτη θα γίνει η ορκωμοσία. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Στην χθεσινή του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων «Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις.

Επισήμανε επίσης: «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε», διαβεβαίωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα» 

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter