Ορλί: Κανονικά λειτουργούν οι τερματικοί σταθμοί μετά την επίθεση – Γνωστός ο δράστης στις αρχές (Photo)

Ορλί: Κανονικά λειτουργούν οι τερματικοί σταθμοί μετά την επίθεση – Γνωστός ο δράστης στις αρχές (Photo)

Οι δύο τερματικοί σταθμοί -ο νότιος και ο δυτικός- του αεροδρομίου Ορλί άνοιξαν και πάλι μετά τη διακοπή της αεροπορικής κυκλοφορίας λόγω της επίθεσης σε μέλος στρατιωτικής περιπόλου που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε η εταιρία Αεροδρόμια του Παρισιού (ADP) και η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

 Η κυκλοφορία είχε διακοπεί πλήρως γύρω στις 08:50, μετά την επίθεση εναντίον μίας περιπόλου της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέληξε με τον θάνατο του δράστη.

Οι κανονικοί ρυθμοί στο Ορλί-Νότια αναμένεται να επιστρέψουν το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ADP Ογκουστίν ντε Ρομανέ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Είκοσι εννέα πτήσεις συνολικά άλλαξαν προορισμό, κατευθυνόμενες κυρίως προς το αεροδρόμιο Ρουασί (βορειοανατολικά της πρωτεύουσας), σύμφωνα με την DGAC. Οι επιβάτες 13 αεροσκαφών που βρίσκονταν στον διάδρομο περιορίστηκαν στα αεροσκάφη, σύμφωνα με την ADP. Όμως “οι 1.500 άνθρωποι που βρίσκονταν” πάνω στα αεροσκάφη “έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται”, “άρα είμαστε καθ΄οδόν προς την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς”, δήλωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες ο Ογκουστίν ντε Ρομανέ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Γάλλος υπ. Εσωτερικών: Γνωστή η ταυτότητα του δράστη στις μυστικές υπηρεσίες

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο γαλλικό αεροδρόμιο Ορλί αφού προσπάθησε να υφαρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη σε περιπολία ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ασφαλείας και είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν αστυνομικό σε ένα άλλο σημείο στην περιοχή του Παρισιού όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο υπουργός Μπρουνό Λε Ρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, είπε πως ο άνδρας επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο προτού σκοτωθεί. “Η ταυτότητά του είναι γνωστή στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών”, είπε ο υπουργός αναφερόμενος στον νεκρό άνδρα. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο βόρειο Παρίσι στη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας πριν από το συμβάν στο αεροδρόμιο δεν φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα, είπε. Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα δύο επεισόδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter