Όρθια στη Βοσνία η Εθνική!

Όρθια στη Βοσνία η Εθνική!

Η Ελλάδα κράτησε για πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο του 2013 τη Βοσνία μακριά από το γκολ εντός έδρας και έφυγε από τη Ζένιτσα με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), που τη διατηρεί πάνω από την αντίπαλό της. Εκπληκτική ευκαιρία του Μάνταλου στο 82′.

Η Εθνική ξεκίνησε τελικά με σχήμα 4-2-3-1 και τον Ζέκα στο πλευρό του Τζιόλη στα αμυντικά χαφ. Με σφιχτή τακτική και προσήλωση στην άμυνα, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο. Οι Βόσνιοι είχαν την υπεροχή, όμως έβρισκαν κλειστούς διαδρόμους, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μόνο δύο καλές στιγμές. Στο 11′ ο Ιμπίσεβιτς κράτησε ωραία μπάλα έξω από την περιοχή και με κάθετη «άνοιξε» την άμυνα, αλλά ο Καρνέζης σταμάτησε εντυπωσιακά τον Βίτσκα. Στο 24′ ο Κόντρο βρέθηκε μετά από κόντρα στην περιοχή σε θέση βολής, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν και πάλι εκεί. Στο 27′ ο Ζέκα σούταρε ψηλά άουτ στην πρώτη υποψία ευκαιρίας για την γαλανόλευκη, η οποία προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με κάποιες στημένες φάσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος ο Σκίμπε έριξε στο ματς τον Τάσο Δώνη στη θέση του Μπακασέτα. Η Ελλάδα είχε δύο επικίνδυνες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ με τον νεοεισελθόντα και τον Ζέκα, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Μπέγκοβιτς. Την ίδια στιγμή, κρατούσε τους Βόσνιους μακριά από την εστία του Καρνέζη. Όσο χρόνος κυλούσε οι γηπεδούχοι έδειχναν να χάνουν περισσότερο την ψυχραιμία τους. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Βόσνιους στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 72′, όμως ο Καρνέζης ήταν και πάλι εκεί. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μήτρογλου έφυγε από τα αριστερά, έκανε ωραία σέντρα, αλλά ο ο Φορτούνης που είχε κινηθεί σε θέση φορ δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα. Στο 82′, η Εθνική έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού. Μετά από άψογη αντεπίθεση ο Μάνταλος βρέθηκε ανενόχλητος στο σημείο του πέναλτι, όμως πλάσαρε άουτ. Το ματς άνοιξε στα τελευταία λεπτά, ο Καρνέζης έβγαλα κόρνερ το σουτ του Τζέκο, ενώ απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Μπίτσακσιτς. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Εθνική έφτασε τους 12 βαθμούς, έναν παραπάνω από την αντίπαλό της.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Μπίτσακσιτς, Βράνιες, Ιμπίσεβιτς, Πιάνιτς, Σούνιτς (69′ Ντούμιτς), Λούλιτς (21′ Κόντρο, 77′ Μπέσιτς), Ζουκάνοβιτς, Βίτσκα, Γιάγιαλο, Τζέκο

Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (50′ Δώνης), Μάνταλος (89′ Κουρμπέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter